Hoppa till huvudinnehållet

Agenten: ”Det pågår absolut inte något – Nikola ska vara kvar”

Publicerad:
Reporter Dennis Pavlovic
Dennis Pavlovic
dennis.pavlovic@kt-kuriren.se
Nikola Djurdjic och Michael Kallbäck.
Nikola Djurdjic och Michael Kallbäck. Foto: Tomas Nilsson

Michael Kallbäck betonar att Nikola Djurdjic missade söndagens match på grund av en fotskada. Han slår även fast att hans klient blir kvar i DIF.

– Någonting annat har inte varit på tapeten, säger Kallbäck.

Mycket av Degerfors IF:s vecka har handlat om Nikola Djurdjics nattklubbsbesök inför förra söndagens match mot Sirius.

På fredagsmorgonen kom en personlig ursäkt från spelaren själv på Degerfors IF:s hemsida.

Tidningen var kort därefter i kontakt med Degerfors IF:s klubbchef Lars Weman, som gav följande uttalande:

– Vi har följt upp med möten under veckan och är överens om att vi lägger det här bakom oss och blickar framåt nu. Nu fokuserar vi på att göra en bra avslutning, kraftsamlar för att vinna matcher.

Weman svarade, givet att transferfönstret är öppet, så här på frågan om det var någonting annat på gång än att Nikola Djurdjic stannar i Degerfors:

– Vi hanterar alla såna ärenden internt. Det är inget jag vill kommentera.

”Ska vara kvar”

Djurdjic saknades på fredagsträningen samt i lördagens förlust mot Mjällby.

Degerfors IF uppgav en fotskada som anledning i samband med fredagsträningen och att Djurdjic snart skulle vara tillbaka i full träning igen.

Spelarens agent Michael Kallbäck betonar nu även han att det rör sig om just en fotskada och att det ”absolut inte” pågår något annat än att Djurdjic ska vara kvar i Degerfors IF.

– Jag vet inte varför Weman sa så. Nikola har ett kontrakt som han vill förhålla sig till och som klubben också vill förhålla sig till. Han ska vara kvar, någonting annat har aldrig varit på tapeten.

– Han har sin plats i laget, men har lite ont i en fot och missade matchen. Förhoppningsvis är han uttagningsbar till match snart igen.

”Rätt mycket kritik”

Kallbäck säger så här om Djurdjics vecka:

– Han har fått utstå mycket kritik. Inte bara för incidenten senast, även innan liksom vilket jag tycker är ganska konstigt. Förutom målen tycker jag att han har varit rätt bra, speciellt på slutet.

– Jag tror inte folk inser hur viktig han är. Victor (Edvardsen) hade inte gjort hösten han gjorde förra året om det inte hade varit för all hjälp från Nikola. Han var jäkligt viktig för honom.

Nikola Djurdjic har kontrakt med Degerfors IF även kommande säsong.

Djurdjic ber om ursäkt – saknades på fredagsträningen

Artikeltaggar

Degerfors IF HerrFotbollMichael KallbäckNikola Djurdjic

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.