Hoppa till huvudinnehållet

Ny pallplats för Eriksson Therus – ligger tvåa i totalen

Publicerad:
Anton Eriksson Therus från Karlskoga har ett bra utgångsläge i 2150-klassen i rallycross-SM. Foto: Privat

Anton Eriksson Therus tog en tredjeplats i rallycross-SM:s tredje deltävling i Lycksele i veckan.

– Jag är väldigt nöjd att jag hängde med i toppen och fartmässigt, säger han.

Med en tredjeplats i både finalen och i deltävlingen ligger Eriksson Therus fortsatt tvåa i mästerskapet.

Han knappade också in en poäng på totalledaren Filip Martinsson.

– Vi tävlade måndag-tisdag och det gick väldigt bra tycker jag. Alltid roligt att komma upp till Norrland och köra. Det är bra banor men ändå ganska svåra och väldigt tekniska, så jag är väldigt nöjd att jag hängde med de lokala förarna som är mer vana att köra där, säger Eriksson Therus.

I de tre kvalen slutade han åtta, trea och trea. I semifinalen och finalen körde han upp sig och slogs om medaljerna redan från start.

– I semifinalen tog jag starten och ledde när jag tog alternativspåret. Då halkade jag ner till en andra plats, men det gjorde ingenting utan jag nöjde mig med tvåa eftersom ettan och tvåan går vidare.

Nära silver

I finalen såg han länge ut att sluta tvåa också men mot slutet halkade han ner till en tredjeplats.

– Jag kom ut som trea från starten men kunde ta mig upp på andra plats redan under första varvet. Men jag kom inte riktigt i kapp utan valde att gå alternativet det sista varvet tillsammans med ledaren för att försöka hålla tätt bakåt i stället.

– Då gick det väl lite för sakta och jag halkade ner till en tredjeplats på sista varvet, säger Eriksson Therus.

"Väldigt bra"

På tre deltävlingar han nu kommit etta, tvåa och trea.

– Det var ändå väldigt bra med en tredjeplats här tycker jag, för nu blev det pallplats igen och jag tog in en poäng på han som leder mästerskapet.

Filip Martinsson ligger sex poäng före Eriksson Therus med två deltävlingar kvar.

– Man kan samla 30 poäng på en tävlingshelg så det finns alla möjligheter att komma i kapp. Jag känner att jag har ett bra utgångsläge att åtminstone hänga med i pallplaceringarna inför avslutningen.

– Klart man siktar på guld, men det är ändå medalj som är det ursprungliga målet.

Nästa deltävling körs i Strängnäs 6-7 augusti.

Artikeltaggar

Anton Eriksson TherusMotorsportTeam Westom

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.