Insändare: Revisorerna borde sätta ner foten

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Insändarskribent tycker att det är dags att sätta ner foten när det gäller Degerfors ekonomi.
Foto: Maja Suslin/TT
När man läser fakta om Degerfors kommun på https://www.ekonomifakta.se/Fakta/Regional-statistik/Din-kommun-i-siffror/Degerfors så ser man vilken kris kommunen befinner sig i.

Att som politiker i kommun inte ta dessa röda och negativa siffror på allvar utan köra på i egna race visar enbart på brist på insikt och ansvarstagande.

När ekonomichefen Per Nordin står på kommunfullmäktige och säger att om skatten ökas med en krona så täcker det inte ens underskottet i kommun, och då är socialnämndens underskott inte med räknat, ja då ser man helt klart bristen på insikt.

Det är inte länge sedan kommun lånade 30 miljoner, och nu igen 50 miljoner, sedan ska det lånas till Coop huset också och vem vet vad mer.

Nej revisorerna borde sätta ner foten och jag hoppas att signaturen Realist får svar på alla sina funderingar och frågor för det är vad som behövs för att invånarna ska få veta hur illa ställt det är. Ingen politiker ställer sig upp och säger det rakt ut och absolut inte under ett valår. Det såg vi ju bara när V gick ut stort med att dom skulle köpa Coop huset.

KA

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.