Hoppa till huvudinnehållet

Nya restaurangen har börjat bra: ”Kul att det är populärt”

Publicerad:
Linnea Strömberg
linnea.stromberg@kt-kuriren.se
Det är alltid mycket som händer i köket, mycket som ska kokas och wokas och tillagas.
Det är alltid mycket som händer i köket, mycket som ska kokas och wokas och tillagas. Foto: Linnea Strömberg

Rosegarden har nu haft sin asiatiska restaurang i Karlskoga öppen i en och en halv månad. Det har blivit ett populärt ställe, och förutom några små glassolyckor och har allting gått bra.

Med en timme kvar till öppning är det liv och rörelse på Rosegarden. I köket förbereds rätter, steks och wokas i stora pannor, och sushin plockas ihop. Golvet dammsugs och torkas och tallrikar och buffé plockas fram.

Rosegarden har nu varit öppen i mer än en månad, och haft många besökare.

– Det har varit väldigt mycket, säger Bahar Yildirim som jobbar där som servicepersonal.

– Vi trodde det skulle vara mycket i början, och sen lugna ner sig. Men det har fortsatt, och varit mycket hela tiden, säger hon.

Hon håller på att ställa fram rätt skyltar till varje maträtt på buffén. Idag har det varit personalmöte, så de har lite mindre tid på sig än vanligt att få klart allt. Utanför dörrarna väntar redan dagens första gäster, och de hinner precis färdigt innan det är öppningsdags.

Populär lunchbuffé

Leija Berndt och Minna Grek är på restaurangen med sin familj, och de är först i kön till dagens buffé. De plockar på sig av kycklingsspett och nudlar och sushi, de tycker sushin är godast.

Minna Grek tar för sig av lunchbuffén.
Minna Grek tar för sig av lunchbuffén. Foto: Linnea Strömberg

Josefin Ahlqvist besöker restaurangen för andra gången.

– Jag var här för första gången igår, och jädrar vad gott det var, säger hon.

Så hon har kommit tillbaka idag också.

Rosegarden är en kedja som startades i Småland som ett litet familjeföretag, men nu finns det 17 restauranger runt om i landet. De satsar extra just nu på att finnas längs med några av de stora vägarna, och har precis landat i en nybyggd lokal i Karlskoga.

De anställda är en mix av personer som jobbat på andra ställen inom kedjan tidigare, och 12-13 lokala som är nyanställda.

Glassolycka

Dala Sabbagh kommer från Degerfors. Hon jobbar också som servicepersonal, och hann precis moppa färdigt innan dörrarna öppnades. Hon berättar att hon trivs med sina kollegor och det mest har gått bra även om det ibland är lite stressigt.

– En dag hade vi fyllt på glassmaskinen, men den hade inte hunnit kyla ner sig än, och vi hade inte hunnit sätta dit en lapp.

Så en man försökte ta glass, men det gick inte så bra.

– Det spillde ut, så han fick det på golvet och på sig själv och allt.

Men hon berättar att det inte var så jobbigt, eftersom både han och hans sällskap kunde skratta åt det.

Dala Sabbagh tar plats i kassan när det blir öppningsdags.
Dala Sabbagh tar plats i kassan när det blir öppningsdags. Foto: Linnea Strömberg

– Han tyckte det var roligt, berättar Dala.

Men han fick ändå ett presentkort och en ursäkt.

Favoriterna

– Vi har en speciell rätt som de flesta vill ha, säger Dala.

– Det är kyckling cashew, det är nog den populäraste rätten, berättar hon.

Och de andra tjejerna håller med om att just kycklingrätter har varit väldigt populära hos gästerna.

– Crispy chicken är populärt, säger Matilda Svensson, som har tagit på sig ett headset för att kunna prata i restaurangens drive through.

Hon har också jobbat där sedan dörrarna slogs upp.

– Det är kul att det är så populärt, säger hon.

Artikeltaggar

KarlskogaKrogarMat och dryck

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.