Insändare: Bör rikta oss till alla människor

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Daniel Ekelund vill att Karlskoga kommun för en bostadspolitik som riktar sig till alla människor.
Foto: Anna Karolina Eriksson/TT
Den senaste tidens debatt om bostadspolitiken i Karlskoga har präglats av moderaters oförmåga att ha två tankar i huvudet samtidigt.

För när jag läser Tony Rings och övrigas inlägg framgår klart och tydligt att de aldrig reflekterat över bostadspolitik ur någon annans synvinkel än sin egen.

Ja, det kostar att bygga nytt. Ja, folk vill bo attraktivt. Men nej, det finns inte bara en väg framåt att gå.

Olika människor definierar ett attraktivt boende på olika sätt, och det beror på flera faktorer. Det beror bland annat på vad du värderar att ha nära intill där du bor, på hur stort du vill bo och på hur mycket du har råd att betala för ditt boende. Karlskoga kommun har tyvärr bara en definition, och den passar långt ifrån alla.

Under denna mandatperiod i Karlskoga kommun har det varit ett ett enfaldigt fokus på att bygga nya bostäder som är attraktiva för de som redan har råd att bo nästan var som helst. Problemet har varit att dessa människor valt att inte bosätta sig i de misslyckade bostadsprojekten nere vid Aggerudsvikarna. Det har visat sig att 7 miljoner för ett radhus inte var gångbart i Karlskoga. Tänka sig…

Bostadsmarknaden består inte bara av hus och lägenheter, den består också av människor. Människor med olika inkomster, förutsättningar och önskemål. Jag anser att Karlskoga kommun bör föra en bostadspolitik som riktar sig till alla människor, inte bara den lilla rika minoritet som kan välja att bo var som helst.

Och för att lyckas med det krävs att vi fattar beslut som skapar förutsättningar för att bygga nya bostäder som skapar gemenskap och goda möjligheter för att ta sig in på bostadsmarknaden, inte fler segregerade bostadsområden likt de vi redan har.

Jag välkomnar alla som vill flytta till Karlskoga och leva sitt liv här, men till skillnad från Tony Ring så spelar det för mig ingen roll huruvida du är höginkomsttagare eller inte. Och jag vill att Karlskoga kommun agerar därefter. Det är skillnaden mellan honom och mig.

Daniel Ekelund, oppositionsråd för Miljöpartiet de gröna i Karlskoga

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.