Hoppa till huvudinnehållet

Insändarsvar: AllianSen bakom ekonomiskt moras

Publicerad:
Debatten om Coop-huset i Degerfors går vidare - Roland Halvarsson (V) menar att socialdemokrater och liberaler inte ska mästra när det gäller kommunal ekonomi. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar på insändare ”Fem miljoner för att sminka grisen”

I en insändare ikläder sig Johanna Svärd (S) och Lars-G Hedenquist (L) rollen som experter på kommunal ekonomi.

Insändaren som besvaras:

Insändarsvar: Fem miljoner för att sminka grisen

De anklagar Gertowe Thörnros (V) för att bara vilja sminka ”grisen”, som de kallar COOP -huset, beläget vid Medborgarplatsen i Degerfors – och hävdar att rivning av fastigheten är det enda möjliga. Dessutom påstår de i att ”I vår värld är god ekonomisk hushållning att satsade skattemedel ska komma till någon form av verksamhetsnytta.” Stora ord från representanter för de partier som efter valet 2018 bildade den kommunala majoriteten kallad alliaSen. Den allianSen bestod som alla minns av (S), (M), (C) och (L) och drev med benäget stöd av (SD) Degerfors kommun in i det ekonomiska och politiska moras som kommunen fortfarande lider av.

Med ett sammanlagt underskott på 53 miljoner kr för åren 2019 0ch 2020 är det kanske lite förmätet av paret Svärd – Hedenquist att mästra Vänsterpartiet i grenen kommunal ekonomi.

Inte nog med att allianSen med stöd från (SD) lämnade efter sig en ödelagd kommunal ekonomi, man bidrog dessutom aktivt till att COOP lade ner verksamheten vid Medborgarplatsen i Degerfors, genom att rösta nej till COOP:s krav – en ny infart från Medborgargatan med ett mindre antal parkeringsplatser, till en kostnad av 1,3 miljoner kr. Vad följden blev vet vi alla – ett ödsligt torg med en tom byggnad bredvid.

Duon Svärd – Hedenquist, försöker nu göra politisk comeback.

Att förlita sig på Svärd – Hedenquist i ekonomiska frågor för tankarna till det gamla ordspråket att man ska akta sig för att ”Göra bocken till trädgårdsmästare”.

Något att tänka på inför valet den 11 september.

Roland Halvarsson, Vänsterpartiet Degerfors

Tidigare insändare i ärendet:

Insändare: Coop-huset och kommunens ekonomi

Artikeltaggar

ÅsikterInsändareKT-insändare