Insändarsvar: Valet en viktig värdemätare

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Mika Takamäki (S) fortsätter debatten med Tony Ring (M) om bostadsbyggandet i Karlskoga kommun.
Foto: Johan Nilsson/TT
Svar på insändare ”Vem tycker du ska betala, Takamäki?””

Vem ska betala undrar Tony Ring i en insändare och ställer den frågan till mig.

Tack för frågan, detta har jag också undrat över i flera år nu och den frågan borde istället hamna hos det nuvarande högerstyret med Ring i spetsen.

Insändaren som besvaras:

För vem ska betala för alla projekt, felsatsningar och jippon som högerpartierna drivit?

Kan nämna några såsom häftiga lekplatser, dyra magasin, isbanor på torget, fria parkeringar, misslyckade projekt, sparkade tjänstemän osv.

Jag börjar förstå att Tony Ring vill ha hit fler höginkomsttagare som ska stå för ”kalaset” men själv är jag tveksam till att de vill detta.

Jag tror Ring oroar sig själv för att tvingas höja skatten framöver för att klara våra åtaganden med tanke på ovanstående, själv är detta inget som jag föredrar utan jag vill prioritera sånt som är viktigt för oss kommunmedborgare som våra kärnverksamheter, de anställda i kommunen, brett bostadsutbud, jobbtillväxt, föreningslivet, vägar och naturområden etc.

Jag är absolut inte emot att höginkomsttagare flyttar till vår kommun, tvärtom alla människor är välkomna men det ska gälla alla och att vi visar på detta och möjliggör attraktiva och bra boenden för alla och en livs och arbetsmiljö som är god för alla.

Jag tror valet i september blir en värdemätare på vad Karlskogaborna tycker är viktigast för kommunen så det ser jag framemot.

Mika Takamäki (S)

Tidigare insändare i ämnet:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.