Hoppa till huvudinnehållet

Norsk landslagsman klar för BIK Karlskoga: ”Stor och kraftfull”

Publicerad:
Gustav Willman Borvik, här i SSK:s tröja, är klar för BIK Karlskoga. Foto: EMMA WALLSKOG

BIK Karlskoga har gjort klart med den 23-årige forwarden Gustav Willman Borvik från Södertälje SK. Därmed är den sista pusselbiten för sommarens truppbygge lagd.

– Han går i bräschen genom hårt jobb men har också en stark offensiv uppsida, säger klubbchefen Torsten Yngveson till klubbens hemsida.

Den norske landslagsmannen Gustav Willman Borvik har skrivit på ett ettårskontrakt med BIK Karlskoga.

Forwarden kommer senast från Södertälje där han gjorde 16 mål och 8 assists på 54 matcher (kval inräknat) senaste säsongen, vilket han var tredje bäst med i den interna poängligan.

– Gustav är en spelare som har de kvaliteter som vi söker: Han är stor och kraftfull och en bra kille att ha på sin sida. Han går i bräschen genom hårt jobb men har också en stark offensiv uppsida och går alltid rakaste vägen mot målet. Jag tror att han kan bli väldigt nyttig för oss i vinter, säger BIK Karlskogas klubbchef Torsten Yngveson till klubbens hemsida.

Willman Borvik har förutom Södertälje spelat i Kristianstads IK, finska Vasa Sport samt Luleås och Moras juniorlag. Han har också funnits med i de olika norska landslagen sedan U16-åldern och spelade VM med A-landslaget i våras.

”Har ett bra rykte”

Till klubbens hemsida säger han:

– Så länge som jag har varit i Sverige har BIK Karlskoga varit en klubb som varit med och krigat i toppen. Klubben har ett bra rykte bland spelarna som säger att man trivs här. Som motståndare är BIK alltid jobbigt att möta och matcherna här är alltid tuffa. Man gruvar sig helt enkelt för att komma till Nobelhallen.

Willman Borvik nämner också att han gillar det och att spelstilen passar honom.

– Samtidigt är det alltid roliga matcher mot BIK, jag älskar när det blir grinigt och temperamentsfullt. Jag ser fram emot att komma till Karlskoga och vill bidra med mitt spel, som alltid börjar med hårt jobb och byggs på med offensivt spel och förhoppningsvis också en del mål.

I och med värvningen av Gustav Willman Borvik har BIK Karlskoga nu spikat sin trupp inför den kommande hockeyallsvenska säsongen.

Laget börjar träna nästa vecka och spelar sin första träningsmatch torsdag 18 augusti hemma mot AIK.

BIK:s truppbygge

Kontrakt till och med säsongen 2022–2023: Logan Cockerill (ny från Boston University, USA), Markus Modigs (ny från Linköping) Albin Eriksson (ny från Ässät, Finland), Ludwig Persson (lån från Frölunda), Max Wennlund (ny från HV71), David Lilja, Marcus Hellgren Smed, Arvid Aronsson, William Pethrus, Sebastian Collberg, Gustaf Franzén, Juliuz Persson, Åke Stakkestad, Johan Larsson, Edwin Lindström, David Lindquist, Philip Eriksén och Gustav Willman Borvik (ny från Södertälje).

Kontrakt till och med säsongen 2023–2024: Måns Krämer (ny från Vimmerby), Kalle Jellvert, Wilhelm Westlund, Lars Volden, Henrik ”Kingen” Larsson och Alexander Leandersson.

Klara förluster: Aleksi Rekonen (Plzen, Tjeckien), Henrik Björklund (Färjestad), Viktor Lennartsson (Tingsryd), Albert Lyckåsen (AIK), Marc-Olivier Roy (Pustertal, Italien), Joel Kiirikki (Lindlöven), Oliver Åkelid (Nyköping), Sebastian Fakt, Janne Tavi och Emil Öhrwall.

Huvudtränaren Karl Helmersson och målvaktstränaren Håkan Eriksson har kontrakt även över nästa säsong (2022–2023).

Assisterande tränaren Johan Schoultz har kontrakt över nästnästa säsong (2023–2024).

Artikeltaggar

BIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagGustav Willman BorvikIshockeyKarlskoga

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.