Insändare: Degerfors i motvind

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Insändarskribent menar att Degerfors är i motvind just nu.
Foto: Johan Nilsson / TT
Förutom det politiska käbblet om makten och ekonomien där det nu koncentreras till det tidigare Coop- huset och vad det nu ska bli med det.

Tidigare var det ekonomiskt stöd eller ej till Stora Valla och dess gräsplan, belysning och läktare. Folkmängdens utveckling är heller inte bra och nu det senaste är stängningen av apoteket, om än tillfälligt.

När det gäller Degerfors IF:s läge är det just nu dåligt. Varför? Ja frågorna för en oinvigd är många. Varför sålde man t.ex. Saidi, en som kunde göra mål? Är pengar viktigare än poäng? Varför ställer man ibland över Bertilsson? Han räddde med sitt mål DIF kvar i Allsvenskan förra säsongen men nu tycks han sakna målskyttet som alla de andra. Det är en del annat som förvånar. Ta t.ex. ett krogbesök med påföljande avstängning. Olyckan med Rött kort också med avstängning.

Bruket vaknar säger man, men när då? Nu är det hög tid. Bruksandan är något gammalt man också stöder sig på. Ja, den kanske fanns på den tiden när järnverket styrde och ställde och många av spelarna arbetade där. Det gör väl knappt någon i dag.

I den senaste laguppställningen var sex av elva spelare med utländskt namn eller ursprung. I och för sig kanske ingen nackdel bara de känner för laget och bruksandan. Men nu köps och säljs spelare i en omfattning som man inte heller gjorde förr, och en del lag som det går för dåligt för byter tränare. Så inte i Degerfors. Om DIF ramlar ner i Superettan kan det gå som för ÖSK, de harvar i mitten och Östersund som ligger sist. Där blir det också tuffa matcher och någon återgång till Allsvenskan lär kanske dröja.

Bengt Aldén

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.