Insändarsvar: Håll Dig till sanningen Ekelund!

Insändare
PUBLICERAD:
Tony Ring (M) svarar miljöpartiets Daniel Ekelund och menar att mer än hälften av de planerade husen i Aggerudsvikarna är sålda - före det första spadtaget.
Foto: Martina Holmberg / TT
Svar på insändare ”Bör rikta oss till alla”

I en insändare tydliggör Miljöpartisten Daniel Eklund att det är skillnad på honom och mig, och det har nog inte undgått någon.

Insändaren som besvaras:

I sin iver att försvara sina radikala tankar kring nybyggnation och det ökande innevånarantalet i vår kommun slirar dock Ekelund betänkligt på sanningen vilket jag tycker är beklagligt.

Ekelund skriver: ”Problemet har varit att dessa människor valt att inte bosätta sig i de misslyckade bostadsprojekten nere i Aggerudsvikarna. Det har visat sig att 7 miljoner för ett radhus inte var gångbart i Karlskoga. Tänka sig…”

För det första är prisuppgiften helt felaktig, för det andra är redan över hälften av de 49 husen sålda trots att inflyttning sker först under 2024. Första spadtaget tas nu i september, tänka sig…

Det står givetvis Ekelund helt fritt att i alla sammanhang torgföra sin bakåtsträvande politik men om han försöker att se verkligheten som den är och håller sig till sanningen blir debatten inför valet så mycket bättre. Det är jag övertygad om att väljarna i Karlskoga kommer att uppskatta.

Tony Ring (M), kommunstyrelsens ordförande

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.