Hoppa till huvudinnehållet

Stort bortafölje väntas till nyckelmatchen: ”Tror på tre poäng”

Publicerad:
Rasmus Isaksson
rasmus.isaksson@nwt.se
Michael Barsoma och Vulkanerna håller på att fylla den tredje bussen till Norrköping.
Michael Barsoma och Vulkanerna håller på att fylla den tredje bussen till Norrköping. Foto: Kajsa Juslin

Degerfors har brottats med publiksiffrorna under året, men kanske var trepoängaren mot Kalmar en vändpunkt. Det tror åtminstone Vulkanernas ordförande Michael Barsoma, som räknar med att kunna skicka tre fyllda bussar till Norrköping på lördag.

– Räknar man inte Örebro borta förra säsongen blir det här det största bortaföljet i antal bussar, säger han.

4 530 personer fick se Degerfors IF ta en efterlängtad trepoängare mot Kalmar i lördags. En bra siffra för föreningen, som haft det tufft på den fronten under säsongen.

Segern verkar också ha smittat av sig till kommande matcher. Degerfors supporterförening Vulkanerna håller just nu på att fylla en tredje buss till Norrköping på lördag.

– Det är ett väldigt stort intresse och det är kul. Vi kommer att komma till Norrköping vid 12.00 och värma upp lite innan matchen, säger Michael Barsoma.

I varje buss går det in 50 personer och just nu är det 120 supportrar som kommer att stötta Rödvitt på lördag.

– Vi räknar med att fylla de sista 30 platserna, säger Barsoma.

Hur har det sett ut tidigare matcher?

– Vi har fyllt en buss, nån gång var den inte helt fylld. Till gratismatchen mot Varberg hade vi en och en halv. Men räknar man inte med Örebro borta förra säsongen blir det här det största bortaföljet i antal bussar.

En vändpunkt

Degerfors IF har som tidigare nämnts haft det kämpigt med publiksiffrorna under året. Man har det tredje sämsta publiksnittet på hemmaplan i allsvenskan och det näst sämsta på bortaplan.

Men kanske var den senaste matchen mot Kalmar en vändpunkt.

– Det är så det funkar. Det var otroligt mycket folk på plats och tre poäng och bra spel gör mycket, säger Michael Barsoma, som även tror att tiden för avspark och resmålet är två faktorer som drar.

– Den spelas 15.00 och det är lagom restid till Norrköping. Förutsättningarna är de bästa.

Vulkanerna återupplivades inför Degerfors allsvenska återkomst 2021, efter att ha lagts ned 2014. Att få med sig så pass många rödvita supportrar till nästa bortamatch skapar en positiv spiral för föreningen.

– Det blir en bra gemenskap och bra tryck. Bra stöd för grabbarna att vi är där. Det ger otroligt mycket. Det ger ringar på vattnet och intresset ökar, så det är positivt, säger Michael Barsoma.

Men det har varit ett tufft år hittills för Vulkanerna. När resultaten inte har kommit, har också intresset svalnat.

– Förra året när vi startade i gång gick det bra, men nu har det varit kämpigare. Det går hand i hand med resultaten, det märkte vi förra året också. När det går bra går det väldigt bra.

Tror på första målet

Degerfors IF tog sig i och med segern mot Kalmar upp på negativ kvalplats. Nere i botten har man varit hela säsongen, men Michael Barsoma tror på en uppryckning.

– Det började bra, jag tycker att Degerfors var bra mot Djurgården i premiären. Jag gillar inte ordet oflyt, men... Sen var det en längre period när det gick kämpigt, både med resultat och prestation, men jag tycker att det har blivit bättre och bättre efter uppehållet. Och nyförvärven har gett en bra energiboost.

Just en av dessa tror han hjälper Degerfors till seger mot ett krisande IFK Norrköping på lördag.

– Jag tror på tre poäng. 1–2.

Vilka gör målen?

– Jag säger Dijan Vukojevic och Omar Faraj.

Artikeltaggar

Degerfors IF HerrFotbollMichael BarsomaVulkanerna

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.