Insändare: Behöver bli mer lokalpatrioter

Publicerad:
Acke Månsson funderar över hur vi ska göra Karlskoga Centrum mer attraktivt. Foto: Roger Gleisner

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det är lustigt. Det klagas mycket runt centraliseringen av verksamheter. Som till exempel att mycket flyttas till Örebro. Å andra sidan verkar dessa som gnäller tycka det är ok att allt ska flyttas in centralt.

Exempelvis boenden och jippon. Det klagas även att det är dåligt utbud på butiker centralt men man väljer att åka till exempelvis Örebro eller Karlstad för att shoppa. Ska Karlskoga bli attraktivare och utvecklas ytterligare behöver vi bli mer lokalpatrioter och ambassadörer för kommunen.

Jag ser gärna att stadsdelarna behöver lyftas och rustas mer och bättre. Vi har husbilsplatsen vid Grönfeldtsudden. Den är i toppskick. Gör något liknande vid Sandviksbaden. Här samlas mycket genomåkare/turister med husbil på sommaren. Vore det inte bra om de stannade några dagar extra? Satsa på det då!

Enkla och inte allt för dyra åtgärder kunde vara att till exempel göra dusch och wc tillgängligt dygnet runt mot en avgift efter ett visst klockslag. Låt någon arrendera och satsa om ni som styr tycker det är för dyrt att sköta om. Se åtminstone till att Karlskogaflaggan vajar på dessa offentliga platser med kommuninformation om matställen, butikers öppettider och sevärdheter.

Att flytta in en camping centralt vore enligt min mening vansinne och skulle ske på bekostnad av våra övriga stadsdelar. Nu byggs det lyxbostäder efter Möckelns stränder. Låt en liten del vara kvar för rekreation för kommuninvånarna.

En undran är ju även hur vi ska locka hit fler affärskedjor som gör centrum attraktivare. Det gapar tomt på vissa ställen och ser nedgånget ut. Området vid trappen upp mot Badstugatan vid CTV huset borde väl gå att fräscha till likt Kiltorget vid Bolaget? Skulle se fint ut om man kommer från Torget och tar sig mot Bergsmansgatan. Ett par bänkar att filosofera eller tjöta vid vore kanske bra?

Några fler bänkar vid den fina parken vid Konsthallen är också saker som gör att invånare och besökare kan stanna till och njuta men även se vår vackra kyrka. Detsamma gäller området vid gamla Macken och Katrinedals parken. Kanske kan byggnationen av bostäder i K center vara det vi behöver för att lyfta centrum med förhoppning att det inkluderar alla. Jag är bara oroad över att vi glömmer bort det andra. Karlskoga är fantastiskt. Hela Karlskoga behövs.

Acke Månsson, lagerarbetare och boende i Karlskoga

Artikeltaggar

ÅsikterInsändareKT-insändare

Läs vidare