Hoppa till huvudinnehållet

Veckans 10 mest lästa: grisar i diket, ny polis och färre lekplatser

Publicerad:
Kt-kuriren fick prata med Kristoffer Nordin, ny polis i Karlskoga, i en av veckans artiklar.
Kt-kuriren fick prata med Kristoffer Nordin, ny polis i Karlskoga, i en av veckans artiklar. Foto: Helena Lundberg

Det har varit en vecka med blandade nyheter, oväntade händelser både inom politik och sport och djurtransport. Här är veckans tio mest lästa artiklar.

Mest läst under veckan var en oväntad nyhet:

Kommundirektören lämnar sin tjänst i Degerfors

Teresa Zetterblad meddelade under onsdagen att hon lämnar sin post efter 3,5 år.

– Det finns väl aldrig något lägligt med sånt här. Man blir ställd när man inte vetat något i förväg, säger Anneli Mylly (V), kommunstyrelsens ordförande.

Grisar i diket

Under stor del av måndagen pågick en räddningsinsats direkt söder om Kumla samhälle, sedan en lastbil med 50-talet grisar vält i diket. Det var en nyhet som uppdaterades under dagen, och tyvärr avslutades med att några av grisarna behövde avlivas.

”Märkligt att jag skrivit detta”

En läsvärd krönika om PMS och PMDS låg högt på listan över veckans mest lästa texter.

Ida Thunberg: Märkligt att jag skrivit detta

Bygglov för Aggerudsviken klart

Många var nyfikna på den nya Aggerudsviken. Kt-kuriren undersökte prisbilden och annat för de tilltänkta objekten.

Slår snart ner bopålarna
Servicenämnden har beslutat att ett antal så kallade kvarterslekplatser ska avvecklas. Istället satsar man mer på de större lekplatserna.Selma Tezel 3,5 år åker linbanan vid Bruksskolan
Servicenämnden har beslutat att ett antal så kallade kvarterslekplatser ska avvecklas. Istället satsar man mer på de större lekplatserna.Selma Tezel 3,5 år åker linbanan vid Bruksskolan Foto: Anna-Stina Tallmyren

Färre lekplatser

Fyra lekplatser i Degerfors försvinner under året. En drift- och underhållsplan för lekplatser antogs förra året av servicenämnden. Då stod det också klart att man planerade fasa ut antalet lekplatser och man pratade då om en halvering under en tioårsperiod.

Det här var en av de nyheter som diskuterades mest på sociala medier.

5 000 kronor mer i månaden

Ännu en nyhet om Aggerudsviken, den här gången om hur en stigande inflation, den påföljande höjningen av styrräntan och dyrare el- och bränslepriser skulle kunna höja den månatliga kostnaden för bostäderna med 5 000 kronor.

Inflationen och räntan gör rent hus i familjekassan

Storängens nya avtal

Goda nyheter för det lokala ”Storängen bilvård”. Nyligen tecknade de ett avtal med Lecab lastbilar som innebär att Karlskogaföretaget ska lägga den sista touchen på minst etthundarfemtio lastbilar om året.

Goda nyheter för Storängen bilvård.
Goda nyheter för Storängen bilvård. Foto: Privat

Tjuvar upptäcktes under inbrott - söktes med polishund

Vittnen ska ha observerat obehörigt folk i bostaden samt att dörren brutits upp.

Kristoffer är ny polis i Karlskoga

Kristoffer Nordin gick estet på Möckelngymnasiet och hann plugga musik i Arvika ett år innan han insåg att polis är rätt yrke för honom. Nu är han tillbaka i Karlskoga, som polis i de områden där han växte upp.

Djurdjic tvingades avbryta sin comeback: ”Samma ställe igen”

Och för att avsluta veckans mest lästa: en sportnyhet. Nikola Djurdjic hann med 73 minuter och ett mål innan han tvingades avbryta U21-matchen mot Djurgården.

Artikeltaggar

AggerudsvikenBrott & blåljusDegerforsEkonomiFotbollKarlskogaLekplatserPolisenPolitikPolitikerSamhälleSportStorängen bilvårdTeresa ZetterbladTrafikolyckor

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.