Insändare: Tycker moderaterna att DIF skulle tackat nej?

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Insändarskribent vill att moderaterna i Degerfors redovisar hur de tycker att DIF ska agera.
Foto: Tommy Pedersen / TT

M har i sina insändare tydligt talat om att dom sagt nej hela tiden till satsningen på Stora Valla. Visst det handlar om mycket pengar som kommun varit tvungna att satsa då DIF gick upp i allsvenskan.

Men vad skulle DIF gjort? sagt nej till spel i allsvenskan som man kämpat för i så många år och Stora Valla var eftersatt i underhållet på grund av kommuns ekonomi. DIF är ett ansikte utåt för kommun och används i olika kommunala sammanhang som PR .

M har hittills inte redogjort för hur DIF skulle agerat efter sin kamp att föra laget till allsvenskan. DIF och kommunen ansökte om att få skjuta fram kraven som Svenska Fotbollförbundet har, och det är de kraven som är orsaken till satsningen på Stora Valla.

Så varför M nu i val tider försöker plocka poäng hos dom som tycker att fotbollen får för mycket pengar, utan att uppge för folket vad det inneburit för DIF och spel i allsvenskan, är som när ni propagerar för att S ska höja fastighetsskatten, rena rama val fläsket. Heja DIF kämpa på.

Supporter

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.