Insändare: Snart en av de utflyttade

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Insändarskribenten flyttar snart från Degerfors.
Foto: Stefan Gustavsson / SvD / SCANPIX
Jag skrev i min förra insändare att min "hemester" inte bara gav negativa bilder av Degerfors tätort. Invånarna jag mötte och pratade med gav mig positiva bilder av Degerfors förr i tiden.

En äldre man med käpp berättade gärna och länge om Degerfors förr. Omkring 3000 anställda på Järnverket, folket kände en trygghet och tillförsiktighet om framtiden. Idag är kommun största arbetsgivare och han menade att antalet anställda kommer att sjunka mer på järnverket. Och nya företag på bygden blir det nog inte sa han. Hans ord kring just det positiva i att känna trygghet, ha jobb, en inkomst , en framtid. Det var inget han kände idag. Politikerna kan inte samarbeta, dom har ingen vilja till att ta hand om Degerfors sa han. Men vi får se efter valet menade han positivt.

Hans väninna tyckte att det som varit positivt med Degerfors förr nu har tagits bort av de styrande i kommun. Hennes barnbarn ville inte bo kvar här och inte deras kompisar heller. Vem ska försörja oss äldre då? Men hon var positiv till satsningen på Stora Valla för utan fotbollen hade Degerfors inte varit där dom är idag.

Träffade ett par med små barn som flyttat hit från Karlskoga. För deras del var avgörandet för flytten att villorna i Degerfors bara kosta hälften mot Karlskoga. Det var positivt i deras ögon eftersom dom då kunde pendla till jobben i gamla hemorten Nära till naturen var också en positiv sak, här kliver man ut i naturen på Bruket från dörren på villan.

Några unga skateboard åkare tyckte jag skulle prova och skata. När jag fråga om vad dom tyckte var positivt med Degerfors dröjde svaren. Till slut sa en att man kan skata på gatorna. Dom hade några år kvar i skolan sen skulle dom dra åt annat håll som dom sa. Spelar man inte fotboll så passar man inte i Degerfors enligt dom.

Kvinnan på Bruket som jag pratade med hade inte så mycket positivt att säga förutom att hon gilla naturen i området. För henne skulle det bli mer positivt om det fanns affär och annan service på Bruket så hon slapp ta sig till centrum varje gång hon skulle utföra något. Något en äldre man som stannat upp höll med om. ”Vi på den här sidan är bortglömda när det inte är val” tillade han Det positiva för honom var umgänget med grannarna.

Jag träffade och pratade med många fler men mycket mer positivt än det dom här sa fick jag inte. Mycket negativt om skatten givetvis, om Coop-huset och det politiska styret dom senaste åren. Men det viktiga är att det fanns positiva invånare också. Jag själv har nu fått en lägenhet i Karlskoga så snart är jag en av alla utflyttade.

Tack för trevliga möten med er jag träffade på under min "hemester"

Nyinflyttad snart utflyttad

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.