Hoppa till huvudinnehållet

Slog sambo inför barnen

Publicerad:
Arrangerad bild av man som slår kvinna. Foto: Anders Wiklund/TT

En 48-årig man har åtalats vid Värmlands tingsrätt för upprepade fall av misshandel mot sin sambo, olaga hot och barnfridsbrott.

Den 48-åriga mannen ska enligt åtalsunderlaget ha misshandlat sin sambo första gången i början av året genom att dunka hennes huvud mot en vägg i en bostad i Karlskoga.

Historien upprepades ett par månader senare när han återigen dunkade sambons huvud i väggen.

En dryg månad senare, den 30 juni, har mannen under en bilfärd mellan Karlskoga och Storfors slagit henne. Slag som orsakat både smärta och blåmärken.

Dödshot

Under färden har mannen dessutom uttalat hot som att han skulle sparka ut henne ur bilen samt att han hade för avsikt att köra ihjäl dem båda.

Bara ett par dagar efter bilfärden, när paret och deras två barn befann sig på en adress i Storfors, ska mannen ha slagit kvinnan både i huvudet och på armarna.

Därefter ska han ha tagit stryptag på kvinnan och knuffat henne utför en trappa i bostaden.

Barnen såg

Vid det sista tillfället skedde misshandeln inför mannens son och kvinnans dotter.

Åklagare har, efter förhör och bevisning, valt att åtala mannen för Grov kvinnofridskränkning efter fyra fall av misshandel på sin sambo och två fall av olaga hot.

Han står dessutom åtalad för två fall av barnfridsbrott då barnen tvingats bevittna misshandeln av mamman och styvmamman.

På åtalet finns även skadegörelse med från hyresvärden efter att en dörr gått sönder i bostaden i Storfors.

Förhandlingarna beräknas ta en dag och kommer ske vid Värmlands tingsrätt i Karlstad.

Artikeltaggar

BarnfridsbrottBrott & blåljusGrov kvinnofridskränkningKarlskogaMisshandelStorforsVärmlands tingsrätt

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.