Hoppa till huvudinnehållet

Emil Persson upp till andra plats i sammandraget

Publicerad:
Emil Persson är med och slåss i toppen av Porsche Carrera Cup. (Arkivbild)
Emil Persson är med och slåss i toppen av Porsche Carrera Cup. (Arkivbild) Foto: Jonas Griberg

Emil Persson tog en pallplats i Porsche Carrera Cup-tävlingen i Anderstorp i helgen och avancerade till andraplats i totalen.

Tävlingshelgen var den tredje av sex i årets Porsche Carrera Cup och inför tävlingen låg Karlskogaföraren Emil Persson trea.

När det första racet kördes startade han i femte position men kunde efter ett antal omkörningar köra in i mål som tvåa, efter totalledaren och regerande mästaren Lukas Sundahl.

– Det var sjukt jämnt mellan oss som låg närmast efter Sundahl. Jag visste att om jag höll mig kall skulle chanserna komma. Och det gjorde de, säger en nöjd Persson till Porsche Carrera Cups hemsida.

Körde av

I race 2 fick Persson nöja sig med en nionde plats efter att i kampen om tredjeplatsen ha kört av och hamnat lite efter.

I det avslutande racet inledde han på startruta tio men kunde trots det köra upp sig och sluta fyra. Vilket gav honom tillräckligt många poäng för att klättra i sammandraget och nu ligga tvåa där inför nästa tävling, som körs på Gelleråsen 19–20 augusti i samband med Kanonloppet.

Lukas Sundahl tog dock två segrar och en andraplats i Anderstorp och drygade ut sin ledning i totalen. Sundahl har 138 poäng och bakom har Emil Persson 100 poäng, Hampus Ericsson 98 och Ola Nilsson 94.

För Mikael "Smörjern" Karlsson slutade helgen i Anderstorp med poäng i alla race och en åttonde plats som bäst. I sammandraget ligger han på femtonde plats.

Artikeltaggar

Emil PerssonMotorsportPorsche Carrera cup

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.