Hoppa till huvudinnehållet

EM-premiär för Alfons Lindström

Publicerad:
Alfons Lindström vid EM-tävlingen i Uddevalla. Foto: Privat

I helgen var det dags för EM-premiär för Karlskogakillen Alfons Lindström, som tävlar i motocross för Degerfors Motorklubb.

På Glimminge motorstadion i Uddevalla kördes MXGP samt klasserna EMX 125 cc och 250 cc. Alfons Lindström deltog i klassen EMX 125 cc för förare 13–17 år från hela Europa.

En ganska nervös Alfons kom på lördagsförmiddagen till start i en av de två kvalgrupperna som bestod av totalt 73 startande, där 20 förare från varje grupp skulle få köra finalerna.

Kvalet flöt på bra och Alfons lyckades sätta en 15:e tid i sin grupp och var därmed vidare till finalerna.

Heat 1 kördes på lördag eftermiddag och inför nästan 20 000 människor i publiken drog det igång.

Alfons fick en ganska bra start och kom ut någonstans i mitten av fältet och kämpade på bra i 25 minuter samt två varv och gick i mål på en 26:e plats.

I heat 2 fick Alfons en något sämre start och kom ut bland de sista men kämpade på och lyckades komma i mål på en 31:a plats vilket totalt gav en 34:e plats.

”Häftigt med en sådan publik”

– Så roligt, men så tufft, sa Alfons efteråt.

– I Sverige kör vi bara 20 minuters heat så det var en stor skillnad där och tempot är så sjukt mycket högre än i svenska mästerskapen. Målet var att bara testa om jag kvalade in och det gjorde jag, så jag är supernöjd med hela helgen. Häftigt att köra med en sån publik runt sig, avslutar han.

Tio svenska förare var anmälda till helgens tävling, där två slogs ut i tidskvalet och de andra åtta tog sig vidare till finalerna.

De svenska förarna svarade för placeringar på 4:e, 11:e, 16:e, 25:e, 34:e, 35:e och 40:e plats vilket lovar gott inför framtiden.

Nu väntar ett tredagars enduroläger som anordnas av Karlskoga Enduroklubb. Sen packas resväskorna för en flytt ner till Småland där Alfons har blivit antagen till ett nystartat Motocross- & Enduro-gymnasium, där åtta elever har valts ut till ett rikdsidrottsgymnasium med inriktning motocross och enduro.

Artikeltaggar

Alfons LindströmDegerfors MKMotocrossUddevalla

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.