Hoppa till huvudinnehållet

Karlskogingen med bra medaljläge inför SM-avslutningen

Publicerad:
Anton Eriksson Therus, MK Team Westom, hoppas på guld i 2150-klassen i rallycross-SM.
Anton Eriksson Therus, MK Team Westom, hoppas på guld i 2150-klassen i rallycross-SM. Foto: Privat

Anton Eriksson Therus hade en lite kämpigare tävlingshelg än vanligt i Strängnäs i helgen men har fortfarande chans till guldet.

– Det är åtta poäng upp så det är absolut inga omöjligheter, säger han.

Rallycross-SM:s näst sista deltävling kördes i Strängnäs i helgen. Anton Eriksson Therus tog en hel del poäng men fick sin körning präglad av bilstrul.

– Det gick helt okej på lördagen då jag gjorde två bra tider, men sen på söndagsträningen körde jag sönder bakaxeln, säger han.

– Det blev lite panik inför tävlingen men jag hann få ihop en ny, som dock gjorde det väldigt svårkört eftersom den var ny och hade högre utväxling.

Eriksson Therus tvingades byta bakaxel igen men fick till slut ihop det och avslutade kvalet som fyra.

– Då hade jag börjat knappa in på han som leder mästerskapet. I semifinalen vann jag så då låg jag bara en poäng efter honom.

Fick punktering

I finalen var dock oturen framme igen och Eriksson Therus fick punktering, vilket gjorde att han slutade sist i finalen.

– Men det var ändå roligt att få åka final igen. Nu har jag ju åkt final i alla SM-tävlingar den här säsongen. Tyvärr föll det lite i totalen.

Inför tävlingen låg han sex poäng bakom totalledaren Filip Martinsson och nu ligger han åtta poäng bakom inför den sista deltävlingen i Kalix 19-20 augusti.

– Det är ju fortfarande okej. Det är åtta poäng upp så det är absolut inga omöjligheter. Men det är ju tufft, jag är beroende av att det går sämre för honom.

– Jag får försöka få till ett så bra kval som möjligt och försöka knappa in några poäng redan där. Chansa lite grann, för jag har ganska god marginal neråt till tredjeplatsen, så det ser ju väldigt positivt ut för medalj, säger Eriksson Therus, som tog brons 2020 och slutade sexa förra året.

Artikeltaggar

Anton Eriksson TherusMotorsport

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.