Katalysatorstöld kan påverka serviceresor i länet

Publicerad:
Den typen av minibuss Länstrafiken använder sig av för serviceresor. Foto: Länstrafiken Örebro

Den 3 augusti stals katalysatorer från elva minibussar från företaget Transdev Mälardalen. Företaget är en av de leverantörer som Länstrafiken använder sig av vid serviceresor.

De resenärer som använder sig av serviceresor kan komma att bli drabbade.

- Tyvärr kan det ta tid att få fram nya katalysatorer till minibussarna. Transdev jobbar på att så snabbt som möjligt få fram nya katalysatorer eller få tag på ersättningsfordon. Tyvärr har liknande stölder inträffat på andra håll i landet vilket gör att behovet av katalysatorer är stort och det är också svårt att låna in ersättningsfordon säger Staffan Juliusson, enhetschef på Serviceresor.

I nästa vecka börjar höstterminen i länets skolor vilket innebär att antalet resor serviceresor ökar drastiskt.

– Bristen på minibussarna kan innebära längre väntetider för våra kunder och vi uppmanar dem att undvika resor på morgonen och eftermiddag då väldigt många skall till skola och arbete. Res gärna med oss mellan kl 10-14, alternativt efter 16, avslutar Juliusson.

Serviceresor är ett samlingsnamn för olika resor som helt eller delvis betalas av samhället, till exempel färdtjänst, sjukresa eller skolskjuts. Serviceresor är ett komplement till den linjelagda kollektivtrafiken.

Artikeltaggar

KatalysatorLänstrafikenÖrebro länSamhälleTrafik

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare