Hoppa till huvudinnehållet

Polisen varnar — bedrägerierna ökar

Publicerad:

Polisen varnar nu allmänheten för att bedrägerier över telefonen har ökat under de senaste veckorna. Äldre personer är extra utsatta för den här typen av brott.

Polisen i Örebro har de senaste veckorna sett en ökning av antalet bedrägerier över telefon. Ofta har personen uppgett sig vara från ett inkassobolag och sagt att man har en skuld av något slag som bolaget hävdar de ska hjälpa till att ta hand om. Därefter blir personen kopplad till en banks säkerhetsavdelning som ska hjälpa personen.

Polisen varnar nu för att det är en bluff och den utsatte blir av med stora summor pengar och det är ofta äldre personer som blir drabbade.

Artikeltaggar

Brott & blåljus

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.