Strömtorp föll på bortaplan: ”Förlorar för många närkamper”

Publicerad:

Strömtorp inledde starkt i bortamatchen mot IF Eker under fredagen men förlorade till slut matchen med 0–3.

– Vi var lite för dåliga efter första målet och dom var bättre helt enkelt, säger tränaren Petter Toivonen.

IF Eker öppnade målskyttet i den 36:e minuten efter att Strömtorp annars börjat matchen bra.

– Matchen började jämnt och vi hade två jättelägen att göra 1–0. Odilon och Fingal hade varsitt läge, säger Toivonen.

– Sen gjorde dom 1–0 på en omställning och efter det var vi lite för dåliga och dom var bättre helt enkelt.

Strömtorp försökte dock skapa lägen och Oliver Ottoson hade ett bra, men i den 48:e minuten gjorde hemmalaget 2–0.

– Sedan gjorde de 3–0 på en kontring i den 87:e minuten. Han kom fri från halva plan så det är inte så mycket att säga om, men det första målet ska vi inte släppa in för vi hade ändå rätt mycket folk, säger Toivonen på tal om att två av målen skedde på omställningar.

– Sammantaget var vi för dåliga efter 1–0. Vi gör för lite bra saker och för många dåliga och var snäppet sämre. Det har ju sett ut så nu tyvärr, det ser inte så bra ut just nu.

Strömtorp förlorade med 2–5 mot topplaget Eskilstuna City senast och nu alltså med 0–3 mot IF Eker, som ligger på femte plats i tabellen.

– Eker är ett bra lag också, men vi förlorar för mycket närkamper och så behöver vi bli lite bättre i allting. Nu har vi topplag igen, Karlstad, nästa match innan vi börjar möta lag i våran ände av tabellen.

20 augusti möter laget IF Karlstad U på hemmaplan.

Vad behöver ni jobba på inför den matchen?

– Vi måste hålla upp laget mycket bättre och inte släppa till enkla saker. Eker var ju bra men vi behöver inte bjuda dom på grejer. Vi släpper ju in mycket mål också, det har vi inte gjort tidigare. Nu släppte vi in tre och senast fem, säger Toivonen, som inte tycker att det var något större fel på själva arbetsinsatsen annars.

– Grejen var ju att vi jobbade hårt, det är inte där det faller, men vi kanske jobbar lite för mycket en och en och sitter inte riktigt ihop i lagdelarna.

Artikeltaggar

Division 3 västra SvealandFotbollPetter ToivonenStrömtorps IK

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare