Hoppa till huvudinnehållet

Rättegångsstart: Stal polisbuss och körde

Publicerad:
Foto: Pavel Koubek/TT

Under måndagen den 15 augusti startade rättegången mot de tre männen från Karlskoga och Degerfors som åtalades för grovt sabotage mot blåljusverksamhet efter upploppen i Örebro i samband med högerextremistens Rasmus Paludan möte.

Åklagaren Ove Järvefelt säger till NA inför rättegången.

– De förekommer alla tre sedan tidigare i belastningsregistret. Två av dem har släppts ut villkorligt från tidigare fängelsestraff. Om de fälls för det här kommer jag yrka på att de ska avtjäna den återstående tiden.

Alla tre åtalade nekar till att gjort sig skyldig till brott. Två av dem nekar till att överhuvudtaget ha varit i Sveaparken när upploppen ägde rum.

Fyra personer överklagar dom efter upploppTre från Karlskoga och Degerfors begärs häktade efter påskupploppet i ÖrebroPolisens nota efter Paludan: 43 miljonerÅklagare friar polisen efter påskupploppen

Artikeltaggar

Brott & blåljusDegerforsGrovt sabotage mot blåljusverksamhetKarlskogaRättegångar

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.