Insändare: Var är jublet från (S) och (Mp)?

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Ola Karlsson (M) menar att vi nu alla tvingas betala priset för en usel energipolitik.
Foto: PONTUS LUNDAHL / TT /
Varför jublar inte Daniel Ekelund (Mp) och Ida Edström (S) i Karlskoga? Varför står de inte vid elmätarna och hurrar när priserna på el når nya rekordnivåer? Det var ju precis så här sossar och Miljöpartiet ville ha det. Kraftigt stigande priser för att tvinga fram mer vindkraft.

Nu tvingas vi alla betala priset för Socialdemokraternas usla energipolitik. Efter att 6 kärnkraftsreaktorer tvingats lägga ner genom olika politiska beslut och åtgärder har vi nu en elförsörjning i kraftig obalans. Resultatet av sosse- och miljöparti-politik är kraftigt varierande elpriser med periodvis rekordhöga elpriser, reservkraftverken eldar rekordmycket olja och nu planeras även för s.k. roterande bortkoppling av el i vinter.

Höga elpriser syns på elräkningarna och slår hårt mot många hushåll. Elpriserna riskerar att fortsätta stiga kraftigt, det är svårt att se kortsiktiga bra lösningar på de stora problem som usel socialdemokratisk politik satt Sverige och Karlskoga i.

Det är inte bara hushållen och vanlig konsumtion som drabbas hårt. Även kommunen och de kommunala bolagen får högre kostnader. Många företag är helt beroende av el och annan energi. I delar av Sverige nekas företag att bygga ut eftersom elen inte räcker till, antingen för att de lokala elnäten inte klarar ökad belastning eller för att det inte finns tillräckligt med el i regionen.

Höga elpriser slår mot företagen och därmed jobben. Det gäller både små och stora företag, allt från de små verkstäderna, lantbruken och andra mindre företag och upp till storföretagen som skogsindustri, kemiindustri och stålverk, för att bara nämna några. Högre kostnader för el riskerar att leda till färre jobb. Energipolitiken från (S) slår stenhårt mot jobben i basindustrin i Bergslagen

Totalt är det många surt förvärvade tusenlappar extra som många familjer tvingas betala extra på grund av den politik som Ida Edströms (S) och Daniel Ekelunds (Mp) partier beslutat om och genomfört.

Så jag vill fråga er: Är ni nöjda nu? Varför jublar ni inte på gatan eller i tidningen? Varför står ni inte vid elmätarna och berättar hur bra det är med väldigt höga priser? Nu när ni gör vardagen väldigt mycket dyrare för många Karlskoga-bor. Det är dags för en ny regering.

Ola Karlsson (M)

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.