Hoppa till huvudinnehållet

Serieseger trots att spelarna egentligen är för unga: ”Riktigt bra”

Publicerad:
Laget som har vunnit juniorserien södra – övre raden från vänster: Tränare Per Blad, Anton Lindfors, Alex Blad, Rodi Resho, Daniel ”Boom Boom” Boox, Jakob Lindkvist, Gustav ”Gastro” Öijen, tränare Olle Öijen. Nedre raden från vänster: Casper Cannehag, Lukas ”Laxen” Lindström, Alex Brodesson, Oscar Westerlund. Saknas på bilden: Edwin Bergius, Erik Asp, Oscar Joelsson. Foto: Dennis Pavlovic

Karlskoga Bats har onekligen något intressant på gång. Juniorlaget vann den södra serien trots att majoriteten av spelarna fortfarande räknas som ungdomsspelare.

Karlskoga Bats juniorlag säkrade i söndags förstaplatsen i den södra juniorserien med två jordskredssegrar: 20–0 respektive 25–0 mot Göteborg

Matcherna var över redan efter tre innings sedan "mercy rule" applicerats.

Seriesegern har bärgats trots att majoriteten av spelarna är födda 2007 och därmed officiellt blir juniorer först nästa år (2003–2006 är juniorspannet i år).

– Det känns väldigt skönt. Även om vi har ett ungt lag så har vi lyckats komma långt. Vi har varit riktigt bra. Vi har en bra sammanhållning i laget. Jag tror mest det är det som har gjort att det har gått så bra, säger Alexander Broddesson.

Broddesson spelar pitcher i defensiven och har fått mycket speltid på den positionen även i A-laget den här säsongen.

Nu hoppas han avsluta sin juniortid med ett SM-guld.

– Absolut, det finns tankar om det. Det vore skönt, säger han med ett leende.

– Vi kom trea förra året. De två åren innan det kom vi fyra, tror jag.

Bats möter tvåan i norra serien, Leksand, i SM-semifinal söndag 18 september. Match om tredje pris alternativt final spelas redan samma kväll.

Artikeltaggar

Alexander Broddesson BasebollKarlskoga BatsKarlskoga IP

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.