Hoppa till huvudinnehållet

Häktad greps efter biljakt med stora mängder narkotika

Publicerad:
Foto: JESSICA GOW / TT

En man från Köping i 25-årsåldern har under torsdagen häktats på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott. Mannen kunder gripas efter en biljakt i de östra delarna av Karlskoga.

Under måndagen den 15 augusti skulle polisen kontrollera en bil vid Österleden i Karlskoga.

Bilen körde i väg och en biljakt påbörjades. Biljakten gick runt i kvarteren runt Österledsskolan. Bilen svängde av ner mot Östra kyrkogården och slutade jakten med att polisen prejade bilen av vägen.

Ur bilen sprang en man. Polisen fick ganska snabbt tag på mannen, som är i 25-årsåldern och hemmahörande i Köping.

Vid gripandet påträffades en större mängd misstänkt narkotika i en påse som han kastat ifrån sig. Mannen anhölls senare under måndagen misstänkt för grovt narkotikabrott.

Under häktningsförhandlingarna lade åklagaren fram sitt bevis. "I påsen som mannen tappades vid gripandet i Karlskoga anträffades 6,94 kilo misstänkt hasch, 310 gram misstänkt kokain. I lägenheten efterföljande dag anträffades cirka 600 gram misstänkt kokain.

Skälen för att häkta mannen är att det finns risk för att mannen fortsätter sin brottsliga verksamhet och för att brottet inte föreskriver lindrigare straff än fängelse i två år.

Mannen erkänner brott men motsätter sig att det finns risk att han fortsätter sin brottsliga bana.

Under häktningsförhandlingarna sa mannens advokat att hans klient säljer narkotika för att få vardagen att gå runt men att det inte är hans huvudsakliga inkomst. Detta började han med, enligt advokaten, när han blev sjukskriven.

Åtal ska väckas senast den 1 september.

Artikeltaggar

Brott & blåljusGrovt narkotikabrottHäktningarKarlskoga

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.