Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Nya lån är inte lösningen

Publicerad:
Insändarskribent menar att nya lån för att ställa Coop-huset i skick inte är sättet att få ordning på Degerfors kommun.
Insändarskribent menar att nya lån för att ställa Coop-huset i skick inte är sättet att få ordning på Degerfors kommun. Foto: Anna-Stina Tallmyren

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Men V ni fick igenom ert beslut med hjälp av M som redan då skulle skaffa bulldozerkort och riva. Det visste ni från början. Dessutom har ni som underlag för beslutet en rapport från Degerforsbyggen från 2016 där dom beskriver vilka renoveringsbehov är, alltså för sex år sedan.

Där finns också beskrivit vilka problemen är med byggnaden. Så ni tror att inget har förändrats på sex år, att huset inte försämrats i sitt inre och yttre skick. En kostnadsökning för en renovering med 2 miljoner sen 2016 till nu är en utopi. Nu så ska ni ställa krav för att ni ska skriva under ett avtal. Då var det så stort med att V vill köpa Coop huset. Den kostnad du beskriver i artikeln kommer inte räcka till för en total renovering och enligt en av era företrädare så ska det inre inte åtgärdas förrän ni har hyresintäkter, vilket kan dröja. Dessutom kan ju inte hyresgästen flytta in förrän hel renovering skett.

Och hur många av de planerade kontoren ska det sitta kommun folk i? Det blir också en kostnad för kommunen. Varför nu då renovera det yttre för flera miljoner och helt så där ska invånarna få vara med något som inte var intressant från början.

Nu har ni tydligen inte skrivit på avtalet men ändå ska ni före valet bjuda in invånarna och få besked om den yttre renoveringen. Sedan efter valet kanske det inte blir som ni ville ändå. Vet du den här politiken får invånarna betala dyrt för. Redan nu har invånarna en låneskuld på 314 miljoner som betalas med 2,8 miljoner i ränta var år. En skuld som följer med i 20-30 år. Räcker inte det?

Borde ni inte tänkt efter före ni gick till pressen för bra PR inför valet. Ni byter perspektiv och åsikt som vi andra byter underkläder. Sedan sägs det en sak då och en sak då av företrädare i ert parti i den politiska ledningen för kommun. Trovärdigheten den är låg. Du vill få ordning på kommuns ekonomi säger du inför valet. Ja det får du inte genom att ta fler höga lån eller skapa nya kostnader som vi kommuninvånare ska betala som en sparkad kommundirektörs lön i sex månader utan anledning.

Inte förvånad

Artikeltaggar

ÅsikterDegerforsDegerfors kommun (org)DegerforsbyggenInsändareKT-insändareRäntaVal