Hoppa till huvudinnehållet

KT-Kuriren sänder livefotboll: IFK Kristinehamn–Karlskoga SK först ut

Publicerad:
Reporter Tomas Nilsson
Tomas Nilsson
tomas.nilsson@kt-kuriren.se

Torsdag kväll visar KT-Kuriren för första gången en livesänd fotbollsmatch: IFK Kristinehamn–Karlskoga SK i division 4.

– Det här gör vi för att nå ut i alla tillgängliga kanaler med vår journalistik och skapa ytterligare ett mervärde för prenumeranterna, säger Catarina Lindström.

KT-Kurirens chefredaktör och ansvariga utgivare ser fram emot att få se hur stort intresset är för en sådan här satsning.

– Om vi tittar på hur många som läser texterna om division 4-lagen på vår hemsida borde det finnas goda möjligheter att det blir många tittare.

Hon anser att det är viktigt att ägna resurser åt lag under elitnivå även om Degerfors IF just nu kämpar för sin existens i fotbollsallsvenskan och BIK Karlskoga förbereder sig för att åter bli ett topplag i hockeyallsvenskan.

– Vi bryr oss om idrott på alla nivåer, slår hon fast.

Catarina Lindström.
Catarina Lindström. Foto: Kajsa Juslin

Chefredaktören kommer ihåg den dramatiska kampen mellan KSK och IFK Kristinehamn från i höstas. Då handlade det om seriesegern i division 5.

Även om KSK då förlorade båda matcherna mot IFK Kristinehamn med 1–2 var det Karlskogalaget som vann serien. IFK Kristinehamn fick ta steget upp genom en friplats efter att ha slutat tvåa i tabellen.

Jalal Jaemz gjorde tre av målen när KSK vann våromgångens hemmamöte med IFK Kristinehamn.
Jalal Jaemz gjorde tre av målen när KSK vann våromgångens hemmamöte med IFK Kristinehamn. Foto: Dennis Pavlovic

– Jag är ju ingen expert, men tittar jag på tabellen nu är ju det här en väldigt viktig match för KSK, konstaterar hon.

Laget ”studsade” tillbaka snabbt efter 0–6-smällen i Töcksfors och kommer närmast från en 3–0-seger hemma mot bottenkonkurrenten Säffle SK 2. Därmed tog sig KSK upp på en kvalplats.

Samuelssons lag

IFK Kristinehamn, som tränas av Degerfors IF:s tidigare skyttekung Peter Samuelsson, har så här långt klarat sig överraskande bra som nykomlingslag och ligger fyra – dock utan chans att hota de båda topplagen KB Karlskoga och Forshaga IF.

För Samuelssons lag borde det ändå finnas revanschlust som extra tändvätska inför torsdagens match med tanke på 2–5-förlusten på Stråvallen under vårsäsongen.

Här kan du se matchen:

Läs också

Artikeltaggar

Catarina LindströmFotbollIFK Kristinehamn FotbollKarlskoga SKKristinehamnSannavallen

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.