Hoppa till huvudinnehållet

Branäs sommarsatsning – dubbelt så många besökare i år

Publicerad:
Branäs avslutar årets sommarsatsning och tar sikte mot kommande vintersäsong. Foto: Morgan Bäckvall

Två år i rad har Branäs gjort satsningar på sommarturism och nu är årets säsong avslutad.

- Vi hade dubbelt så många besökare i sommar, säger Mikael Forsell, platschef på Branäs fritidscenter.

– Det har varit mer gäster i år, och tittar vi på statistiken så har vi haft dubbelt så mycket gästnätter. Hur många är inget som vi går ut med men dubbelt så mycket som vi hade i fjol, säger Mikael Forsell, platschef service i Branäs.

– Det roliga är att se en utveckling och att det är fler som har hittat till oss. Dessutom vet vi att det är ekonomiskt bistra tider. Allt har blivit mycket dyrare, vilket har gjort att man inte riktigt kostar på sig. Man är inte ute och äter lika mycket som tidigare. Och det märker vi av på intäktssidan.

Bokningen inför vintern är öppen och nu påstår jag att det händer grymt spännande saker
Mikael Forsell, Branäs

Många av de som besökt Branäs under sommaren har stugor i området.

– Men många har sina stugor här uppe och tycker man kan åka hit och tycker det är trevligt att vi har aktiviteter på sommaren. I första rummet handlar det om att vi gör det för våra stugägare. Att de ska känna ett värde av att ha sin stuga kvar, säger Mikael Forsell.

Mikael Forsell, platschef i Branäs.
Mikael Forsell, platschef i Branäs. Foto: Morgan Bäckvall

Branäs har växt ytterligare på medarbetarsidan och har ytterligare 15 årsanställda efter vintersäsongen och totalt nu 52 personer totalt på Branäs fritidscenter.

Det har funnits olika aktiviteter under sommaren, även för de som inte cyklar. Bland annat padel, discgolf eller att vandra Nordvärmlandsleden. Dessutom har SUP (Stand Up Paddle Board) i Klarälvden blivit populärt, i arrangemang av Spishyllan.

– Bokningen inför vintern är öppen och nu påstår jag att det händer grymt spännande saker, inte minst nya Toppexpressen som vi håller på och bygger. Den kommer att ge helt nya möjligheter. Nu avlastar den Gondolen på ett rejält sätt, säger Mikael Forsell.

Sjöexpressen mot norra sidan av Branäsberget kompletteras med liftarna Strömmen vid pisten Kroken.

– De kommer vara extremt viktiga för då kommer vi inte behöva stänga Sjöområdet. Om det blåst lite för mycket har vi varit tvungna att stänga Sjöexpressen. Nu ger det oss helt andra möjligheter.

Artikeltaggar

BranäsBranäsgruppenCyklarMikael ForsellTurism

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.