Hoppa till huvudinnehållet

Dags för drop-in vigsel på Stora Valla: ”Ett minne för livet”

Publicerad:
På Stora Valla får man möjligheten att gifta sig i samband med lördagens hemmamatch.
På Stora Valla får man möjligheten att gifta sig i samband med lördagens hemmamatch. Foto: Christine Olsson/TT

Är du sugen på att gifta dig på lördag? Då är det nämligen Degerfors-Nysunds församling som bjuder in till drop-in vigsel på Stora Valla i samband med hemmamatchen.

På lördag är det äntligen dags för de som har väntat på att kunna gifta sig på Stora Valla att få säga ja till varandra, i samband med matchen mot Sundsvall.

Anneli Bergdahl, event- och evenamangsansvarig på Degerfors IF, berättar att det ännu är oklart hur många eller om det är något par som kommer att gifta sig under matchen.

– Det är det som är utmaningen. Tanken är att paren ska komma och möta prästen innan avspark för att gå igenom vigseln och se om brudparet har några önskemål, berättar hon.

Hindersprövning

Daniel Pereya, präst i Karlskoga församling, berättar att en giltig hindersprövning är obligatoriskt för att han ska kunna viga paret.

– Det är viktigt att betona att det är det som krävs. Många blandar ihop det med personbevis, men jag kan inte viga någon utan en hindersprövning.

Han menar att vigseln kommer att baseras på brudparets egna önskemål.

– Vi är väldigt öppna för förslag. Vigseln kan ske, innan, under eller efter matchen. Allt beror på vad paret själv känner. Det kan ju bero på hur mycket uppmärksamhet man vill ha. Det ska ju vara ett minne för livet för dem.

Vigseln kommer att ske utomhus vid Vallabaren, där det även kommer att finnas ett liveband om man önskar musik. Degerfors IF kommer även att bjuda brudparet på lite god mat och dryck efter vigseln.

– Vi vill att det så klart ska bli en dag som kommer att präglas av glädje och att det ska bli något minnesvärt. Det är en rolig grej och vi hoppas på att det är något folk ska minnas, säger Daniel Pereya.

Kanske din bästa match – gift dig i halvtid på Stora Valla

Artikeltaggar

DegerforsDegerfors IFDegerfors-Nysunds församlingKarlskoga församlingSamhälleVigslar

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.