Hoppa till huvudinnehållet

Degerfors motorklubb hade crosskola på Lillängsbanan

Publicerad:
Barnen hoppade över krönen på sina crosscyklar. Foto: Anders Persson

Ett 20-tal ungar kom när Degerfors motorklubb anordnade sin populära crosskola. Har man bara utrustningen så är alla välkomna.

Solen gassade över Lillängsbanan i Degerfors. En av tränarna, Emil Forsberg, ropade att det var dags att värma upp. Med full mundering fick barnen springa en tur på vägen och den började med en längre uppförsbacke. Trötta och svettige lunkade de tillbaka efter en tung runda.

Innan barnen fick sätta sig på crosshojar fick de värma upp. Springa i full mundering tog ut sin rätt i värmen.
Innan barnen fick sätta sig på crosshojar fick de värma upp. Springa i full mundering tog ut sin rätt i värmen. Foto: Anders Persson

– Nu sätter ni er på hojarna och samlas här, ropade han och barnen fick hjälpa av sina föräldrar att rulla fram cyklarna.

– Eftersom ni är så många i dag så delar vi upp er i två grupper och vi delar upp banan i två delar så blir det säkrare, säger Emil Forsberg.

Han berättade om dagens förutsättningar.

– Banan är hård och spårig, så inga omkörningar, säger han.

Tränarna hade en genomgång innan träningen började.
Tränarna hade en genomgång innan träningen började. Foto: Anders Persson

Tränarna och föräldrar hade med sig flaggor och de ställde sig runt banan. Daniel Berg tog fram de tre aktuella flaggorna och berättade vad de betydde.

– Viftar vi med grön flagga så betyder det start. Röd flagga betyder stopp. Nä vi viftar med gul flagga så betyder det att ni ska köra lugnt, inga omkörningar och inga hopp. Har ni förstått det? Alla barnen nickade att de förstått.

– I dag är det torrt och det kommer bli dammigt. Försök hålla blicken framåt när ni kör så ni inte tittar på framskärmen.

Grön flagga visades upp och träningen var i gång. Två barn körde omkull under de första varven och gul flagga kom upp direkt. Efter cirka 20 minuter så vinkades de av och de hade en återsamling.

Markus Berg gick fram till en av barnen och visade upp den gula flaggan. Han hade inte uppmärksammat att det var gul flagg.

– Ni måste ha koll på flaggorna för allas säkerhet.

Tränaren Karl Pettersson visade några tips.
Tränaren Karl Pettersson visade några tips. Foto: Anders Persson

Karl Pettersson visade några tips om hur de skulle köra i kurvorna och det var tips han ville se att de använde sig av tills nästa stopp.

Vida Pettersson var enda tjejen i onsdagens crosskola. Klubben vill att fler tjejer kommer och åker.
Vida Pettersson var enda tjejen i onsdagens crosskola. Klubben vill att fler tjejer kommer och åker. Foto: Anders Persson
Det var populärt att hoppa över krönen.
Det var populärt att hoppa över krönen. Foto: Anders Persson
Degerfors motorklubbs populära crosskola har startat.
Degerfors motorklubbs populära crosskola har startat. Foto: Anders Persson
Vida Pettersson var enda tjejen i onsdagens crosskola. Klubben vill att fler tjejer kommer och åker.
Vida Pettersson var enda tjejen i onsdagens crosskola. Klubben vill att fler tjejer kommer och åker. Foto: Anders Persson

Artikeltaggar

DegerforsDegerfors motorklubbLillängenMotocrossNyheter

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.