Hoppa till huvudinnehållet

Inspelning av Ronja i gång: ”Kommer att pågå under en längre period”

Publicerad:
Domedagsdalen i Sveafallen, Degerfors, kommer att utgöra en del av miljöerna i den nya tv-serien Ronja Rövardotter. Arkivbild.
Domedagsdalen i Sveafallen, Degerfors, kommer att utgöra en del av miljöerna i den nya tv-serien Ronja Rövardotter. Arkivbild. Foto: Love Tallmyren

Nu tar nästa generation Ronja och Birk sina första steg in i tv-världen. Viaplay bekräftar för Karlskoga-Tidning Kuriren att inspelningarna av storsatsningen nu är i full gång.

I mitten av juli avslöjade tidningen att Viaplay och produktionsbolaget Filmlance planerade en nyinspelning av Astrid Lindgrens populära berättelse om Ronja Rövardotter. Filmlance hade ansökt om att få spela in delar av tv-serien i Degerfors, närmare bestämt i Sveafallen.

På torsdagen fick KT-Kuriren tips om att delar av Kulturcentrum Berget var avspärrat och att hundratals bilar stod parkerade i området.

Susanne Nylén, presschef på Viaplay, bekräftar att inspelningarna av Ronja Rövardotter inletts i Degerfors.
Susanne Nylén, presschef på Viaplay, bekräftar att inspelningarna av Ronja Rövardotter inletts i Degerfors. Foto: Viaplay

– Jag kan bekräfta att inspelningen är igång av Ronja Rövardotter och vi ser verkligen fram emot att presentera denna storproduktion för Viaplays publik, säger Susanne Nylén, presschef på Viaplay, i ett mejl till tidningen.

Hon fortsätter:

– Inspelningen kommer att pågå under en längre period, både i Degerfors och resten av landet, men också utomlands.

Enligt tidigare uppgifter till tidningen förväntas inspelningarna i Degerfors förväntas mellan augusti och oktober.

Viaplay har ännu inte avslöjat vilka som innehar huvudrollerna – Ronja och Birk – med hänsyn till skådespelarnas unga ålder.

Storsatsningen Ronja Rövardotter: Serien spelas in i Degerfors
Barnskådespelarna Hanna Zetterberg och Dan Håfström tillsammans med regissören Tage Danielsson och barnboksförfattaren Astrid Lindgren i Stockholm 17:e juni 1983 i samband med filmen Ronja Rövardotter". Arkivbild.
Barnskådespelarna Hanna Zetterberg och Dan Håfström tillsammans med regissören Tage Danielsson och barnboksförfattaren Astrid Lindgren i Stockholm 17:e juni 1983 i samband med filmen Ronja Rövardotter". Arkivbild. Foto: Dan Hansson / TT /

Artikeltaggar

Astrid LindgrenKulturcentrum BergetSveafallenTVTV-serierViaplay

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.