Hoppa till huvudinnehållet

Mycket positivt när Batsungdomar spelade cup i Gävle

Publicerad:
U12-spelarna får pris efter en fint genomförd cup.
U12-spelarna får pris efter en fint genomförd cup. Foto: Karlskoga Bats

Karlskoga Bats U12- och U15-lag har varit på Bocken cup i Gävle under den gångna helgen.

U12-laget, som coachas av Daniel Lindkvist, spelade totalt fyra matcher mot Leksand, Gävle, Skellefteå och Sundbyberg. Karlskogalaget som var bland de yngre i turneringen gjorde väldigt fina insatser både som grupp och som individer.

Bland annat noterades en homerun och ett så kallat double play vilket var ett av lagets mål för säsongen. Det föranledde att coachen fick bjuda på tårta.

– Ett vad är ett vad, säger Lindkvist med ett leende.

Bats hade ett spann mellan åtta och tolv år, och en spelare gjorde sina första matcher någonsin. Dessutom "rekryterade" Bats en spelare på parkeringen innan turneringen som inte hade något lag att spela med.

Basebollsverige är litet och har en unik kultur där det finns samförstånd mellan lagen att det ska vara en bra upplevelse för alla spelare. Fokus på att ha kul och att utvecklas. Fina lag- och individprestationer uppmärksammas och beröms oavsett lag.

Nu är cuperna klara för i år och nu återstår att försöka ordna en matchdag i Dalarna under september.

Det ena U15-laget –  övre raden: Max Sjöborg, Gustav Öijen, Erik Asp, Gustav Rehnberg och Molly Flemström. Nedre raden från vänster: Oscar Joelsson, Milton Andersson, Anton Lidfors, Jack Fasth och Erica Karlsson. Liggande: Anar Nyamsuren
Det ena U15-laget – övre raden: Max Sjöborg, Gustav Öijen, Erik Asp, Gustav Rehnberg och Molly Flemström. Nedre raden från vänster: Oscar Joelsson, Milton Andersson, Anton Lidfors, Jack Fasth och Erica Karlsson. Liggande: Anar Nyamsuren Foto: Karlskoga Bats

Bats ungdomsverksamhet blomstrar vilket syns på den oerhört stora mängd och bredd klubben har på sina spelare. Till denna cup var två U15-lag, coachade av Jonas Cannehag, Jesper Joelsson, Henrik Asp och Jonas Thelander, anmälda vilket gav mycket speltid för alla.

Bats vann sju av åtta matcher vilket visar vilken hög kvalitet ungdomsbasebollen i Karlskoga håller. Totalt noterades tio homeruns: Erik Asp 3, Casper Cannehag 3, Oscar Joelsson 2, Lukas Lindström 1 och Anton Lidfors 1.

Flertalet spelare slog utöver dessa genomgående mycket bra under helgen.

Defensivt fungerade pitchningen mycket bra där Batslagen var sparsamma med att ge motståndarna chans till poäng.

Till det ska läggas fina lyror och riktigt fina bränningar även om det förstås finns saker detaljer att fortsatt träna vidare på.

Tydligt är att ungdomscuperna är oerhört viktiga för gemenskap och lagmoral där Bats verkligen glänser, både på planen och bredvid.

Det andra U15-laget – övre raden från vänster: Casper Cannehag, Rodi Resho, Jonas Cannehag, Lukas Lindström, Johanna Lindkvist, Vidar Thelander, Daniel Boox och Jonas Thelander. Nedre raden från vänster: Alexander Stjernström, Ronja Cannehag, Jodi Resho och Nikodemus Ekström.
Det andra U15-laget – övre raden från vänster: Casper Cannehag, Rodi Resho, Jonas Cannehag, Lukas Lindström, Johanna Lindkvist, Vidar Thelander, Daniel Boox och Jonas Thelander. Nedre raden från vänster: Alexander Stjernström, Ronja Cannehag, Jodi Resho och Nikodemus Ekström. Foto: Karlskoga Bats

Nu tar U15 sikte mot ungdomsmästerskapen där kvalspel på Karlskoga IP står för dörren nästa helg då såväl Stockholm som Sundbyberg och Leksand kommer på besök under två dagar. De tre bästa går vidare till slutspel på Örvallen i Sundbyberg 17 september.

Artikeltaggar

BasebollGävleKarlskoga Bats

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.