Hoppa till huvudinnehållet

Guld och silver till Ella Laine på USM: ”Är verkligen jättenöjd”

Publicerad:
Ella Laine med sina medaljer under helgens USM.

Karlskoga friidrotts Ella Laine sprang hem två medaljer vid helgens USM.

Guld på 3 000 meter och silver på 1 500 meter häck.

– Jag är verkligen jättenöjd, säger Ella.

Ella Laine har nyligen börjat studera vid orienteringsgymnasiet i Hallsberg. Men hon satsar lika mycket på friidrotten och i helgen var det dags för ungdoms-SM i Uppsala.

Ella, som tävlar i F16-klassen, inledde helgen med 3 000 meter.

– Jag hade aldrig tävlat på den distansen tidigare. Bara kört tester. Min målsättning inför tävlingen var att slå personligt rekord. Jag hade lagt upp en plan för loppet och sen körde jag bara, berättar Ella.

Och snabbt gick det. Ella korsade mållinjen på 10.31. Hon slog sitt personliga rekord med 14 sekunder och segermarginalen till tvåan var hela 43 sekunder.

– De var häftigt. Jag tror att jag hade kunnat springa ännu fortare om jag hade blivit lite pressad. Om jag fått tuffare motstånd. Jag har mer att ge.

"Aldrig tränat på det"

Senare under helgen var det dags för 1 500 meter häck. Ella hade aldrig tidigare sprungit ett hinderlopp.

– Jag orienterar ju och tänkte väl att det skulle bli som att hoppa över stockar och sådant. Det är jag inte speciellt rädd för i skogen. Men när jag såg hindren framför mig och jag kom i hög fart var det någonting annat.

– Eftersom jag aldrig tränat på det innan hade jag inga krav egentligen. Mitt enda mål var att inte ramla.

Ella fick en ganska rejäl lucka redan på första varvet.

– Men när jag kom till hindren så tappade jag många sekunder.

I mål var Ella lite drygt en sekund bakom vinnaren Ester Mägi Theorin från Örgryte.

– Hon är en jätteduktig hinderlöpare och var nyligen med i ungdoms-SM. Om jag tränar på tekniken så kan jag nog förbättra min tid väldigt mycket.

Ella korsade mållinjen på 5.23.

Hur nöjd är du med två medaljer?

– Jättenöjd! Jag visste att jag hade medaljchans på 3 000 meter men trodde inte att jag skulle springa så fort. Jag har varit skadad en hel del under sommaren så att komma hit och ta två medaljer känns väldigt bra.

Ella kommer att delta i Nobelspelen som avgörs på hemmaplan till helgen. Där ställer hon upp i 5 000 meter. Därefter väntar ungdoms-SM i orientering följt av terräng-SM.

Anna Ferletta tävlade i F17 under ungdoms-SM och slutade på femteplats på 1 500 meter hinder och nia på 3 000 meter.

Thomas Ferletta slog ett nytt personligt rekord på 800 meter och slutade fyra. Över distansen 2 000 meter blev det en niondeplats.

Artikeltaggar

Ella LaineFriidrottKarlskoga friidrottUSM

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.