Hoppa till huvudinnehållet

Drogad togs med tabletter – ny dom läggs in tidigare dom

Publicerad:
Reporter Anders Persson
Anders Persson
anders.persson@kt-kuriren.se
Foto: Kicki Nilsson / TT

En Degerforsbo i 20-årsåldern har dömts vid Örebro tingsrätt för narkotikabrott och ringa narkotikabrott.

Det var i mars som polisen grep mannen på Stationsvägen i Degerfors. Mannen hade 14 tabletter oxykodon på sig och blodprovet visade att han hade cannabis i blodet.

Mannen dömdes den första juli i år till skyddstillsyn även då för narkotikabrott och ringa narkotikabrott. Tidigare utdömd skyddstillsyn ska avse även den nya brottsligheten och tingsrätten förklarar varför. Straffvärdet av den samlade nya brottsligheten uppgår till en månads fängelse.

Tingsrätten skriver: "Den aktuella brottsligheten utgör nyupptäckt brottslighet i förhållande till domen meddelad den 1 juli 2022, då han dömdes till en skyddstillsyn. Tingsrätten anser att den tidigare utdömda påföljden även ska avse den nu tillkommande brottsligheten.”

Artikeltaggar

Brott & blåljusDegerforsNarkotikabrottStationsvägenÖrebro tingsrätt

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.