Hoppa till huvudinnehållet

Ökat intresse för Nobelspelen med många lokala segerhopp

Publicerad:
Förra året vann Elisa Östin samtliga fem grenar som hon ställde upp i under Nobelspelen. Foto: Tomas Nilsson

På lördag är det dags för Karlskoga friidrotts Nobelspelen som första gången avgjordes 1987. Det kommer att bjudas på många sportsliga höjdpunkter på Nobelstadion.

Jämfört med förra året är det en tydlig ökning sett till deltagarantal. Då handlade det om 122 startande. I år är det 154. Dessa kommer att göra 443 starter.

Det kommer sannolikt att bli ännu fler deltagare och starter eftersom det finns möjlighet att efteranmäla sig.

Huvudsakligen har Nobelspelen lockat tävlande från närområdet, Värmland och Närke, men det finns även deltagare som åker betydligt längre för att ställa upp.

Totalt har 21 klubbar visat sitt intresse för tävlingen och kommer att vara representerade på lördag.

Nyblivna svenska ungdomsmästarinnan Ella Laine kommer att tävla på hemmaplan på lördag.
Nyblivna svenska ungdomsmästarinnan Ella Laine kommer att tävla på hemmaplan på lördag. Foto: Karlskoga friidrott

Karlskoga friidrott har flera lovande förmågor som har möjligheter till många segrar och medaljer under en fullspäckad friidrottsdag då arrangörsklubben hoppas att många tar chansen att komma och titta på framtidshoppen när det är fri entré.

För att en sådan här tävling ska vara möjlig att genomföra krävs förstås många funktionärer som ska se till att allting fungerar på bästa sätt, för de tävlande och för publiken.

Emma Ericsson tog tidigare i somras silver i para-EM för idrottare med intellektuell funktionsnedsättning. Nu är målet att slå svenskt rekord i tresteg i hennes klass.
Emma Ericsson tog tidigare i somras silver i para-EM för idrottare med intellektuell funktionsnedsättning. Nu är målet att slå svenskt rekord i tresteg i hennes klass. Foto: Tomas Nilsson

Artikeltaggar

Elisa ÖstinElla LaineEmma EricssonFriidrottKarlskogaKarlskoga friidrottNobelspelenNobelstadion

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.