Hoppa till huvudinnehållet

Så ska Wiktorssons SIK lämna bottenstriden: ”Förstås stor skillnad”

Publicerad:
Christoffer Wiktorssons rutin och stabilitet har stor betydelse för Strömtorps IK. Foto: Tomas Nilsson

Christoffer Wiktorsson har motsvarat de högt ställda förväntningarna och varit en ledande spelare för Strömtorps IK i år.

– Nu gäller det att vi alla kavlar upp ärmarna och kör, säger försvarsklippan.

SIK hade, inte minst sedan Wiktorsson blev klar för laget, förhoppningar om att undvika bottenstriden – i fjol säkrades fortsatt division 3-spel först i sista omgången.

Inför lördagens hemmamatch mot Grums IK är SIK på kvalplats i bottenskiktet på tabellen. Det är en poäng upp till Grums på fast mark. Samtidigt är det fyra poäng ner till Hertzöga på nerflyttningsplats.

– För vår del handlar det om att stänga mycket bättre bakåt samtidigt som vi måste skapa fler chanser, bättre chanser också, och förstås göra fler mål.

”För svajiga”

I början av säsongen försvarade sig laget oftast mycket bra. Däremot förmådde inte SIK producera framåt vilket gjort att laget tagit för få poäng sett till spelmässiga prestationer.

– På hösten har vi överlag varit för svajiga. Vi måste hitta en mycket bättre stabilitet.

Om alla tar sitt ansvar och lägger ner det hårda jobb som krävs har han goda förhoppningar om att laget ska lämna bottenstriden bakom sig och spela i division 3 även 2023.

Borde avgjort

SIK har presterat som bäst mot bättre lag men haft betydligt svårare att besegra konkurrenterna i bottenstriden.

Borta mot nykomlingslaget Grums, som vann division 4-serien närmast före KB Karlskoga förra året, blev det till exempel oavgjort. SIK tog då ledningen. Grums vände till 2–1 innan Degerforslaget utjämnade.

– Sett till hela matchen var det rättvist med kryss men det man kommer ihåg är framför allt de chanser som vi skapade efter att ha kvitterat. Då kunde och borde vi ha avgjort. Det var ingen bra match från vår sida, då. Så jag hoppas verkligen att vi kan komma upp på en högre nivå nu.

Från elit till trean

Wiktorsson har långt förflutet på elitnivå, inte minst i Degerfors IF men även i Örebro SK.

Hur har det varit att komma ner i division 3?

– Jag tycker fortfarande att det är jättekul med fotboll. Förr såg jag många matcher med Strömtorp men på senare år har det blivit färre. Så på så sätt visste jag inte så mycket om övriga lag i serien. Jag kände annars igen de flesta spelarna här eftersom många varit i DIF som juniorer.

– Det är förstås stor skillnad jämfört med spel högre upp. På alla sätt. Det som skiljer sig mest åt är det taktiska kunnandet. Och det är inte konstigt på något vis då jag antar att många spelare i den här serien inte är vana vid taktisk träning.

"Bättre och bättre”

Efter alla år i Degerfors IF följer han fortsatt laget, där karriären en gång i tiden startade, med intresse.

Inte minst håller han kontakten med sina goda vänner Sebastian Ohlsson och Johan Bertilsson som han upplevt många högtidsstunder tillsammans med: som allsvenskt avancemang och säkrat spel i högsta serien, bland annat.

– Efter den mycket svaga starten, med noll poäng efter sex matcher, har det blivit bättre och bättre så jag är hoppfull även när det gäller DIF:s möjligheter, säger han inför söndagens bortamatch mot tabellettan Häcken på Bravida arena och framför allt inför den sista tredjedelen av allsvenskan.

Förlust för SIK som ramlade ner på negativ kvalplats: ”Aldrig nära”Wiktorsson har bestämt sig – klar för Strömtorp: ”Kul att testa på det”Han blir en sevärdhet i trean: ”Var ett tag sedan man toppade nån lista”Lista: Här är de elva hetaste värmlänningarna i herrtrean

Artikeltaggar

Christoffer WiktorssonDegerforsDivision 3 västra SvealandFotbollGrums IK FotbollStrömtorps IKStrömtorps IP

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.