Hoppa till huvudinnehållet

De tar över Mastmagasinet: ”Tacobuffén blir kvar i höst”

Publicerad:
Daniel Lundmark och Linda Malm är Mastmagasinets nya ägare.
Daniel Lundmark och Linda Malm är Mastmagasinets nya ägare. Foto: Madeleine Sandström

Daniel Landmark och Linda Malm är de nya delägarna för Mastmagasinet.

I september tar de över efter Göran Flood.

– Vi tror att vi kan göra något roligt av det, säger Daniel Landmark.

De nya restaurangägarna för Mastmagasinet har en bred erfarenhet av restaurangbranschen. I våras tog Daniel Landmark över Skymningens mat och café tillsammans med Eric Nytomt. I september förra året öppnade även duon Kristinehamns golfrestaurang.

Nu satsar Daniel Landmark på ett nytt företag. Nu tar han och Linda Malm, som är köksansvarig på Kristinehamns golfrestaurang och Skymningens mat och café, över Mastmagasinet tillsammans.

Det var i våras som iden väcktes på att ta över Mastmagasinet, när Göran Flood, som driver restaurangen kom med ett förslag.

– Han frågade om vi ville ta över. Vi tycker restaurangen har ett bra läge med god potential. Vi blev sugna på det och tackade ja, säger Daniel Landmark, delägare av Mastmagasinet

För Linda Malm innebär det nya delägarskapet en omställning i vardagen.

– Jag har aldrig drivit en restaurang tidigare och det ska bli jättekul. Däremot har jag jobbat som kock i sex år och är köksansvarig, och jag kommer att fortsätta att vara det, säger Linda Malm.

Gör lite förändringar

Den 29 september kommer Linda och Daniel preliminärt att öppna Mastmagasinet.

Daniel Lundmark och Linda Malm ser fram emot att ta över Mastis.
Daniel Lundmark och Linda Malm ser fram emot att ta över Mastis. Foto: Madeleine Sandström

– Vi kommer inte vända upp och ned på stället. Det kommer fortfarande att heta Mastmagasinet, för det hette det innan Göran Floods tid också. Men vi kommer ändå att göra några förändringar för att sätta vår prägel på det, säger Lidna Malm.

Bland annat kommer ägarna att ändra matmenyerna och utöka lunchdagarna.

– Vi lägger till en lördagslunch för vi tycker att få restauranger är öppna på helgerna. Det är mest pizzerior och det kan vara kul att erbjuda kristinehamnarna lunch på lördagar, säger Daniel Landmark.

Nytt koncept

Något annat de har tänkt delta i är Moveat, vilket några restauranger testade redan i våras. Konceptet går ut på att flera restauranger erbjuder smakportioner till sina gäster.

Moveat är ganska stort i större städer som i Stockholm och i Karlstad.

– Det kan ta mellan fyra till fem timmar att pröva alla restauranger. Det är tänkt att det ska vara en matupplevelse för gästerna genom att få möjlighet att prova på flera maträtter, säger Daniel Landmark och fortsätter:

– Gästerna köper en biljett innan och biljetterna finns ute på Moveats hemsida om man vill veta mer om evenemanget. Jag tror vi kommer att fortsätta med det.

Tacobuffén blir kvar

Några andra saker som Linda och Daniel kommer att bevara på Mastis är:

– Tacobuffén blir kvar under hösten. Sedan får vi se hur bra det går med den och musikkvällar kommer att fortsätta, säger Linda Malm och tillägger:

– Det blir nog både lokala och andra musiker som vi kommer ta hit. Vi tycker att lokala föreningar är viktiga för att stärka samarbetet.

Linda Malm från Kristinehamns golfrestaurang steker korvar från Karlstad Chark & Deli. (Arkivbild)
Linda Malm från Kristinehamns golfrestaurang steker korvar från Karlstad Chark & Deli. (Arkivbild) Foto: Magnus Carlsson

Göran Flood satsade mycket på lokala råvaror, band och musiker, vilket är något som de nya restaurangägarna har tänkt att återuppta.

– Vi kommer att ha musikquiz och köra nattklubb på lördagar. Det låter kul med lanthandel som Göran Flood hade under december 2020, det kanske skulle vara något att prova, säger han med en eftertänksamhet.

Daniel Landmark är delägare för Skymningen mat och kafé, samt Kristinehamns golfrestaurang.
Daniel Landmark är delägare för Skymningen mat och kafé, samt Kristinehamns golfrestaurang. Foto: Oscar Gustavsson

Dinnershow och julbord

Framförallt ser de nya ägarna fram emot julen då de kan ha julbord med dinnershow.

– Vi kommer börja med det den 25 november och det kommer bli spännande. Dinnershowen på Mastis kommer vara som den vi hade på golfrestaurangen i julas.

Vad ser ni mest fram emot när ni öppnar i september?

– Att få lägga upp en ny meny och erbjuda kristinehamnarna det. Vi vet att mat har blivit jättedyrt och kristinehamnaren har en begränsad plånbok, men vi vill inte skrämma bort dem. Om man hamstrar i vardagen, så borde man väl gå ut och unna sig ibland, svarar Daniel Landmark.

– Vi tror att det kommer gå bra och vi hoppas det. Vi är inte från Kristinehamn, men vi hoppas att vi kan tillföra något nytt. Och vi vet inte så mycket om byggnadens historia. Det ser vi fram emot att lära oss mer om, avslutar Linda Malm.

Mastmagasinet får nya ägare: ”Det har varit väldigt tungt”

Artikeltaggar

Daniel LandmarkKristinehamnKristinehamns golfrestaurangLinda MalmMastmagasinetNäringsliv

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.