Två DIF-spelare från senaste startelvan saknas: ”Skada och sjukdom”

Publicerad:
DIF-tränaren Andreas Holmbergs lag har två raka segrar: först mot Gif Sundsvall i allsvenskan och sedan mot division 2-laget Huddinge i cupen. Foto: AXEL BOBERG

Degerfors IF får klara sig utan två spelare från startelvan i förra helgens segermatch mot Gif Sundsvall när laget på söndag spelar borta mot Häcken.

Tränaren Andreas Holmberg rapporterar efter lördagens träning, inför avresan till Göteborg:

– Albin Mörfelt finns inte med på grund av en skadekänning. Christos Gravius har insjuknat.

Justin Salmon och Adhavan Rajamohan är tillbaka efter skador, jämfört med hur det såg ut förra lördagen när bottenkonkurrenten Gif Sundsvall besegrades med 3–1.

Spelarna i truppen

Truppen: Alfie Whiteman, Jeff Gal, Sean Sabetkar, Gustaf Lagerbielke, Gustav Granath, Sebastian Ohlsson, Elyas Bouzaiene, Rasmus Örqvist, Joe Gyau, Erik Lindell, Justin Salmon, Adam Carlén, Diego Campos, Dijan Vukojevic, Nikola Djurdjic, Johan Bertilsson, Adhavan Rajamohan och Omar Faraj.

Häcken toppar den allsvenska tabellen medan DIF ligger trea från slutet, på en negativ kvalplats.

När lagen möttes i våras, på Behrn arena i Örebro, var det besvikna miner bland DIF:arna sedan Häcken avgjort i slutet och vunnit med 2–1 i en match där Degerfors åtminstone kunde fått med en poäng, i bästa fall tre.

Faraj om Degerforsdialekten: ”Ibland får jag chansa på vad dom har sagt”Axén tror mer på Degerfors än Helsingborg: ”Ett allsvenskt lag igen”DIF-mittfältaren tillbaka i full träning: ”Det är glädjande”Bara två DIF-spelare som tog chansen att visa att tränarna har felHolmberg tog fram motorsågen trots DIF-seger: ”Värdelöst”

Artikeltaggar

Albin MörfeltAndreas HolmbergChristos GraviusDegerforsDegerfors IF HerrFotbollStora Valla

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare