Hoppa till huvudinnehållet

Karlskoga Bats U15-lag vidare till slutspel

Publicerad:

Karlskoga Bats U15-lag har kvalificerat sig för slutspel i ungdomsmästerskapen.

Den gångna helgen spelades kval dit på Karlskoga IP.

Gästande lag var Sundbyberg, Stockholm och Leksand-Rättvik.

I slutspelet, som äger rum på Örvallen i Sundbyberg lördag 17 september, kommer Bats i sin semifinal att möta Lyngby. Det danska laget kvalificerade sig genom att slå ut Malmö.

I den andra semifinalen ställs Leksand-Rättvik mot Stockholm.

Underlägen vändes

Bats fick under den gångna helgen kämpa sig igenom sina matcher då slagningen hade mer att önska och en del misstag begicks defensivt.

Både mot Sundbyberg och Leksand-Rättvik vändes underlägen genom strategiska beslut av slagmännen samt några viktiga hits.

Matchen mot Leksand-Rättvik avgjordes först i sista inningen (spelomgången) där Casper Cannehag slog en mycket viktig dubbel med en löpare på bas. Cannehag har spelat mycket stabilt hela helgen och ska ha en extra eloge för imponerande slagning och även viktiga bränningar som catcher och shortstop.

Stor trupp

Som vanligt är det en utmaning med U15:s stora trupp där ledarna försöker få speltid för alla vilket är svårt när bara nio spelare är ute på planen.

Självklart finns, framför allt, en stor stolthet inom föreningen med det angenäma problemet med många engagerade och motiverade spelare.

Kvalspelet gick att genomföra på ett bra sätt, vilket gav många positiva kommentarer från gästande lag, genom att ett stort antal föräldrar ställt upp för att allt skulle fungera.

Alla resultat

Karlskoga–Sundbyberg 9–7

Stockholm–Leksand-Rättvik 12–2

Sundbyberg –Stockholm 3–21

Sundbyberg–Leksand-Rättvik 7–17

Karlskoga–Stockholm 6–13

Leksand-Rättvik–Karlskoga 14–16

Artikeltaggar

BasebollKarlskogaKarlskoga BatsKarlskoga IP

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.