Gabriella Lagerstam: Nu är hösten på ingång

Krönikor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Det känns i hela kroppen.
Eftersom jag ger min sommar och semester 10 av 10 möjliga stjärnor där jag verkligen kopplat av och mestadels legat och stirrat på de dansade molnen från soffan på altanen så kände jag att jag ville bibehålla den fantastiska känslan nu in i hösten också.

Hur gör jag det på bästa sätt då?

Så jag googlade och började läsa om att minska koffeinintaget, nikotin skulle uteslutas, vatten ska drickas, skärmtid ska reduceras innan läggning och sömn ska utövas minst åtta timmar per natt. Det ska drickas och ätas så mycket grönt det går, ingefära och chili ska shotas.

Tänker att jag vill vara snäll mot mig själv både kroppsligt och mentalt läste jag.

Sagt och gjort, nikotinet slutade jag med redan på semestern. Inte för att jag nödvändigtvis ville utan mer för att jag var så jävla lat så jag aldrig orkade gå upp ur altansoffan och hämta snusdosan som jag lagt på något riktigt bra ställe allt som oftast. Så nikotin check på den.

Att jag nu sitter och stirrar på en dosa som jag råkade ha kvar i en utav mina jobbväskor och använder som en slags snuttefilt som jag har i fickan typ jämt för att känna ”jag är trygg, jag kan ta en om det skulle bli förjävligt”.

Nåväl för att fortsätta bibehålla mig goda känslor så anmälde jag mig lite oplanerat till en nybörjarkurs i yoga. Jag har läst mycket om att yoga ska ha god inverkan på både kropp och själ så varför inte tänkte jag och skrev att jag ville anmäla mig.

Så inte nog med att jag dricker gröna drycker med diverse kål i så vänder jag mig numera ut och in och står på huvudet. Allt för välbefinnandet!

Nej skämt o sido, jag står inte på huvudet än. Men förstår ni vad kroppen egentligen kan utan att vi vet om det om vi inte testar.

Jag kämpar ju för glatta livet med solhälsningar, plogen och köttbullen ( nej så heter ingen ställning men jag känner mig som en).

Så ja, yoga är ett steg till välbefinnande, även fast jag knappt kan röra mig dagarna efter för att jag har slagit knut på mig själv och andats mig blå.

På riktigt är det faktiskt fantastiskt.

Sen att dricka mycket kål är kanske inte det optimala med tanke på magen och heller inte optimalt i diverse olika yogaställningar i ett mindre rum, men allt för välbefinnandet tänker jag!

Att hitta en balanserad höst är en utmaning, det är ju så mycket att tänka på så jag blir alldeles matt.

Hinna sova åtta timmar? Det kan kännas knivigt, men jag får testa bädda ner mig vid 21.00 och förklara för maken att sexlivet är nedprioriterat, det ingår inte i den inre balansen jag försöker hitta.

För allas skull så väljer jag att inte dra ner på koffeinet om jag drar ner på sexlivet, jag tror ni alla har en förståelse för det.

Så jag är så laddad för hösten, en höst med inre frid och balans.

Carpe diem och så vidare.