Hoppa till huvudinnehållet

KSK:s skyttekung vill förstöra festen för KB: ”Självklart tror jag på vinst”

Publicerad:
Jalal Jamz, som har varit ett stort utropstecken i "Sporten" den här säsongen, under tisdagens träning.
Jalal Jamz, som har varit ett stort utropstecken i "Sporten" den här säsongen, under tisdagens träning. Foto: Dennis Pavlovic

Jalal Jamz har gjort en kanonsäsong med elva mål på 18 matcher. Nu hoppas han även leda sitt KSK till en jätteskräll i årets andra derby.

– Självklart tror jag på vinst. Det måste man göra, säger han.

Jalal Jamz, 22, är en av många KSK-spelare som har ett förflutet i KB.

Jamz hann med två säsonger i KB:s A-lagstrupp efter sin tid i Degerfors IF:s akademi. Under den sista, den förkortade säsongen 2020, blev det fyra framträdanden innan säsongen fick ett annorlunda slut för mittfältaren.

Jamz var en av två spelare som lämnade laget under uppvärmningen inför hemmamatchen mot Arvika i september. Detta sedan de placerats utanför startelvan.

– Jag visste att jag hade gjort fel och bad direkt om ursäkt till ledarna och styrelsen. Jag blev avstängd, men dom ville att jag skulle vara kvar efter den. Men jag hade tappat intresset för fotboll under året och gick till Karlskoga IF för att spela mer på skoj. Min bror spelade där och jag kände dom andra spelarna bra.

Vad har du för känslor och relation till KB i dag?

– Det är lugnt. Jag har ju bra kontakt med alla ledarna som jag hade där. Jag bad om ursäkt och innan den här säsongen hörde KB av sig och ville att jag skulle börja där igen.

Har gjort elva av 27 mål

Valet föll i stället på KB:s seriekonkurrent Karlskoga SK.

Jamz har där återförenats med Conny Arkeland, tränaren som han hade under sin tid i KB.

Han ångrar inte sitt val och det är lätt att förstå varför.

Den offensive mittfältaren har gjort elva av "Sportens" 27 mål och är delad trea i skytteligan trots att laget kämpar i botten.

"Hade en bra känsla"

Jamz har även bidragit med fyra assist.

Kunde du själv tro det här, att du skulle göra elva mål?

– Faktiskt, om jag ska vara helt ärlig. Jag hade ett år i KIF där det också gick jättebra (elva mål). Jag hade en bra känsla när jag kom och sen har laget och tränarna gett mig ännu mer självförtroende.

Jalal Jamz under 5–2-segern mot IFK Kristinehamn 19 maj. Jamz gjorde tre av sina elva mål i den matchen.
Jalal Jamz under 5–2-segern mot IFK Kristinehamn 19 maj. Jamz gjorde tre av sina elva mål i den matchen. Foto: Dennis Pavlovic

Tidigare laget KB är ett av lagen som Jamz ännu inte har gjort mål. Förhoppningen är att ändra på detta i lördagens "returderby" på Nobelstadion.

"Sporten" ligger på säker mark i division 4-tabellen inför derbyt, men har endast åtta plusmål ner till Rottneros på kvalplatsen.

– Jag tycker vi har spelare med kvalité för att slå KB. Jag tror på spelarna och laget. Det gör jag alltid, oavsett vilket lag vi möter. Tror man inte på det är det ingen idé att spela, tycker jag.

Tror du att du stannar kvar i KSK nästa år eller är du sugen på att testa spel högre upp?

– Fokus just nu ligger på att säkra division 4-spel för "Sporten" även nästa säsong. Sen får vi se vad som händer. Jag vill så klart också spela högre upp i divisionerna och utmana mig.

Tränaren Conny Arkelands tankar inför derbyt:

– Jag vill se att vi spelar på ungefär samma sätt som mot Rottneros senast. Vi gjorde en väldigt bra match då. Det vill vi bygga vidare på. Mycket fart, rörelse och kämpaglöd.

Kan ni stoppa KB:s framfart?

– Ja, det tror jag absolut. Vi gjorde en väldigt bra match hemma mot KB (0–3). Allt kan hända i ett derby.

Truppen: Sigge Jakobsson, Benjamin Hunter, Jalal Jamz, Jamal Jamz, Abdi Fitah Omar Adan, Philip Sjöholm, Adam Björkman, Alen Korac, Lukas Söderqvist, Tim Vestman, Anton Lennkvist, Erik Björndahl, Ludwig Bergenheim, Sidar Yildirim, Ikbal Yildirim och Josef Hamza.

Derbyt på Stråvallen sågs av 1 257 åskådare.
Derbyt på Stråvallen sågs av 1 257 åskådare. Foto: Dennis Pavlovic

Artikeltaggar

Conny ArkelandDivision 4 VärmlandFotbollJalal JaemzKarlskoga SKStråvallen

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.