Hoppa till huvudinnehållet

Vems narkotika låg i polisbilen?

Publicerad:
Reporter Anders Persson
Anders Persson
anders.persson@kt-kuriren.se
Foto: Johan Nilsson/TT

Karlskogabon greps i Karlskoga, misstänkt för att vara påverkad av narkotika. Polisen visiterade mannen, men hittade inget. När mannen gick ur polisbilen låg det narkotika i sätet. Men vem hade lagt det där?

Polisen kontrollerade mannen i Karlskoga och visiterade hans kläder utan att hitta något narkotika. Men mannen misstänktes var påverkad så han medtogs för provtagning. När mannen klev ur polisbilen så låg det 0,42 gram hasch i sätet där han suttit.

Mannen nekar till att det skulle vara hans haschbit som låg i bilen utan säger i förhör att han inte vet hur den hamnade på sätet. Han har förtydligat att han hade sina händer synliga för polisen under hela bilfärden och att polisen kände igenom hans fickor noggrant innan färden.

Polisen som satt bredvid mannen under färden berättar i förhör att mannen, i vart fall under huvuddelen av färden, hade sina händer synliga. Han har dock tillagt att mannen vid något tillfälle gjorde en rörelse med handen i riktning mot sin byxficka. Hans uppfattning är att mannen var den som placerat narkotikan på bilsätet under färden.

Tingsrätten skriver i domen att saknas tillräcklig utredning om vad som förevarit i polisbilen före det att mannen färdades i den, för att alternativa förklaringar till varför narkotikan påträffades i bilen ska vara uteslutna. Åtalet ska därför ogillas.

Men mannen döms för tre andra fall av ringa narkotikabrott. Ett för eget bruk och två för innehav och han döms till att tidigare utdömt fängelse ska avse även den nya brottsligheten.

Mannen dömdes den 17 juni 2022 av Göta hovrätt för bland annat grovt hemfridsbrott till tio månaders fängelse. Den nu aktuella brottsligheten är nyupptäckt i förhållande till den domen.

Artikeltaggar

Brott & blåljusFängelseKarlskoga

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.