Hoppa till huvudinnehållet

Insändarsvar: Svårt att räkna för (S)?

Publicerad:
Moderaternas Ola Karlsson och Ronnie Erhard undrar hur socialdemokraternas Mika Takamäki räknar. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar på insändare ”M far runt med ohederliga siffror”

Mika Takamäki, ledande sosse i Karlskoga, anklagar oss (M) för ohederliga siffror. Han snurrar dock till det rejält med siffran 700.000 som inte är självförsörjande. Den siffran gäller enbart utrikes födda, inte totalen som Mika skriver. Totalt är det i stället ca 1,3 miljoner i arbetsför ålder om inte är självförsörjande. Några av dem studerar, är föräldralediga eller liknande. Men allt för många saknar ett arbete.

Insändaren som besvaras:

Insändare: M far runt med ohederliga siffror

För oss moderater, till skillnad från (S), är det viktigt att man arbetar och försörjer sig (om man kan) i stället för att leva på bidrag. Vi ser det som ett jätteproblem att det tar många, många år för många invandrare att börja arbeta och få en lön. Ska vi klara välfärden måste fler komma i arbete, och det snabbt. Då krävs det bättre undervisning i svenska och tuffa krav på att gå den. Det krävs att det lönar sig bättre att arbeta än att gå på bidrag. Det krävs också minskad invandring, så att de som redan är här får bättre chans till integration.

Det krävs också tuffare tag mot brottsligheten, så att unga inte väljer brottets bana i stället för hederligt arbete. Det kräver bättre villkor för småföretagen, för vi vet att egna företag är många invandrares enda chans för sig och sin familj. Det krävs en bra skola så att alla barn och unga får en god start i livet och så att de klarar morgondagens jobb. Kort sagt, det krävs moderat politik och en moderatledd regering. Rösta moderat.

Ola Karlsson (M)

Ronnie Erhard (M)

Artikeltaggar

ÅsikterInsändareIntegrationKT-insändareModeraternaSocialdemokraterna