Värmland utslaget i TV-pucken efter tung förlust - här är alla målskyttar

Publicerad:

Värmland får inte spela vidare i TV-pucken.

Tre vinster, varav en efter förlängning, och två förluster räckte inte.

Det blev respass efter gruppspelet. Det krävdes minst en andraplats, men värmlänningarna slutade trea.

Värmland inledde med en 1-4-förlust mot Dalarna efter att Färjestadsspelaren Elias Eriksson gjort målet. Det skulle inte bli hans sista i turneringen.

Värmlänningarna följde därefter upp med två vinster på raken och var på banan igen.

Östergötland avfärdades i den tredje matchen avfärdades med hela 8-2, med Elias Eriksson som tremålsskytt. Men i matchen innan fick de värmländske nöja sig med två poäng, sedan Västmanland tvingat fram en förlängning. Matchen slutade 3-2.

Sedan följde en närmast avgörande match mot fullpoängaren Gästrikland - och här orkade inte Värmland hålla emot i slutet. Laget hade både 1-0 och 2-1, men två sena gästrikemål avgjorde och matchen slutade 2-4.

De övriga resultaten skulle visa att Värmland därmed var utslaget redan innan sista matchen. Det blev vinst mot Örebro med hela 6-1, men då såväl Gästrikland och Dalarna hade fler poäng, trots en match mindre spelad, så var det över för den här gången för värmlänningarna.

Gruppen vanns av Gästrikland före Dalarna.

Målskyttar, Värmland: Elias Eriksson (FBK) 7, Malte Vass (FBK) 2, Douglas Sätterman (Örebro HK) 2, Alexander Eriksson (FBK), Joe Wahlund (FBK), Victor Klockervold (FBK), Filip Holgersson (FBK), Melker Malmer (FBK), Filip Franzén (FBK), Malte Pihlström (FBK), Simon Schmid (FBK), Jack Ericson (BIK Karlskoga).

Artikeltaggar

IshockeyTV-pucken

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare