Hoppa till huvudinnehållet

Catarina Lindström: Hatten av för Tony Ring

Publicerad:

Detta är en ledarartikel som uttrycker KT-Kurirens politiska linje.

Moderaterna ökar med procentenheter i Karlskoga. Och det är bara att lyfta på hatten för Tony Ring och alla andra moderater som inte bara lyckats förvalta den historiska valsegern för fyra år sedan, utan även skaffat sig nya sympatisörer.

Detta trots att det varit allt annat än en lugn resa för Alliansen. ”Varför sparka en kommundirektör som inte gjort något fel?”, ”lyxboende” vid Möckelns strand, ”bortkastade pengar” på en isbana på Alfred Nobels Torg och ”kan ni inte lagen” när Joan´s uteservering skulle plockas bort är några av de stormar som rasat under den gångna mandatperioden.

Själv blev jag mest upprörd när man beslutade att förvandla kommunikationsavdelningen till en pr- och marknadsavdelning för att göra reklam för Karlskoga utanför kommungränsen. Jag hävdade då – och hävdar fortfarande – att information till oss som bor i kommunen måste vara prio ett.

Den största stormen handlar dock om tystnadskulturen i kommunen. Efter kritik från fackförbund tillsattes en utredning som visade att många medarbetare känner sig tystade och inte lyssnade på. En tafsande tjänsteman och den valhänta hanteringen av detta slutade med att både tjänstemannen, personalchefen och kommundirektören fick gå.

Det har hela tiden varit Tony Rings uttalade strategi att det ska gå undan, det ska hända saker, något han fått utstå en hel del kritik för.

Men vid kommunfullmäktigesammanträdet i april konstaterade han att ”Till de som har problem med att jag är överdrivet positiv och att jag gillar att det går snabbt kan jag bara säga att de får fortsätta vara det. Jag har inga planer på att sakta ner för jag är helt övertygad om att det här är rätt riktning att gå.”

Klara besked som många Karlskogabor uppenbarligen uppskattar. Tillräckligt för att ge moderaterna nytt förtroende för ytterligare fyra år.

Sedan ska vi väl i ärlighetens namn – precis som efter valet 2018 – konstatera att alliansen inte mött något större motstånd från socialdemokrater och vänsterpartister som förutom under affären med den tafsande tjänstemannen varit obegripligt osynliga.

Men ingen och inget ska ta ifrån Tony Ring att han lyckats med det som hans partiledare på riksplanet misslyckats med; att staka ut en tydlig kurs och hålla den även när det blåser.

Nu återstår att ro alla projekt i hamn och fortsätta att göra verkstad av alla idéer och planer.

Och hantera att framgången till mångt och mycket är baserad på motsvarande tillbakagångar för allianskollegorna…

Men ”en allians är en allians och vi vinner som ett lag” konstaterade Tony under måndagen.

Ett lag som nu har 2-0 i matcher mot de rödgröna.

Artikeltaggar

ÅsikterInsändareKarlskoga kommunKarlskoga kommun (org)KT-ledareTony RingVal 2022