Hoppa till huvudinnehållet

Därför säger socialchefen upp sig: ”Det kommer ordna sig”

Publicerad:
Reporter Helena Lundberg
Helena Lundberg
helena.lundberg@kt-kuriren.se
Bild på Helén Willyams när hon tillträdde som ny socialchef i Karlskoga.
Bild på Helén Willyams när hon tillträdde som ny socialchef i Karlskoga. Foto: Roger Gleisner

För drygt fyra år sedan tillträdde Helen Willyams tjänsten som ny förvaltningschef på socialförvaltningen i Karlskoga.

Nu väljer hon att gå vidare mot nya utmaningar, men vad det blir är än så länge oklart.

– Jag har valt att säga upp mig från min tjänst i Karlskoga. Men efter samtal med tillförordnad kommundirektör Christian Westas så har vi kommit överens om att jag ska ha förlängd uppsägningstid och jobba kvar fram till 31 januari, säger Helen Willyams, förvaltningschef på socialförvaltningen, när vi når henne sent på måndagen.

Orsaken till att hon valt att säga upp sig är inte, som det så ofta är, på grund av ny tjänst.

– Det finns egentligen ingen orsak, det är dags att förflytta mig och prova på något annat, säger Willyams och fortsätter:

– Jag är där i ålder att jag kanske hinner med ett eller max två jobb till innan det är dags för pension. Och jag vill ta den möjligheten att testa på något annat i mitt yrkesliv.

Willyams berättar att hon trivts bra i Karlskoga kommuns organisation och att hon imponeras av den kunskap som medarbetarna på hennes förvaltning sitter på.

– När jag började här så märkte direkt att det är en otrolig kompetens och ett otroligt stort engagemang hos alla medarbetarna och den känslan finns fortfarande kvar, säger Willyams.

Överenskommelsen med Westas om att vara kvar till sista januari tycker hon känns bra. Det ger en möjlighet att hjälpa till så det blir en bra övergång och överlämning.

– Jag är mån om att det ska bli bra framöver och jag är mån om att personalen ska få lite bättre förutsättningar för framtiden. För det är ganska tufft i socialförvaltningen med de ökade behoven, säger Willyams.

Att inte ha något nytt jobb som väntar innan hon sa upp sig går helt i linje med hur hon gjorde när hon började i Karlskoga.

– Jag är en sån person som inte har något klart utan tycker det är spännande att stänga en dörr och sen öppna nya dörrar, säger hon och fortsätter avslutningsvis:

– Det är som att vara student: man kliver ut i framtiden och vet inte riktigt var det ska bära, men det kommer ordna sig.

Rekrytering av ny förvaltningschef påbörjas omgående.

Artikeltaggar

Helen WillyamsKarlskogaKarlskoga kommun (org)Samhälle

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.