Hoppa till huvudinnehållet

USM-silver till Alfons Lindström: ”Oerhört glad och stolt”

Publicerad:
Alfons Linström tog USM-silver i enduro i klassen USM 3 i helgen.
Alfons Linström tog USM-silver i enduro i klassen USM 3 i helgen. Foto: Annmaries fotosida

Under lördagens sjätte och avslutande deltävling i USM i enduro tog Alfons Lindström från Karlskoga en andraplats och tog därmed silver i totalen.

– Det känns fantastiskt, säger han.

Deltävlingen kördes i Norrahammar och efter fin körning kunde Lindström köra in som tvåa både i deltävlingen och i sammandraget. Detta trots att han är yngre än många av de andra förarna.

– Det känns fantastiskt. Jag är oerhört glad och stolt att jag kunde göra det trots att jag hade kunnat vara kvar och kört USM 2 det här året.

Lindström gick upp en klass för att tävla mot lite äldre förare och för att kunna köra längre tävlingar.

– De flesta i USM 3 kör 250 cc och jag kör på min 125:a, så att jag ändå lyckades nå så här långt, jag är supernöjd.

Fler Karlskogaförare

Förutom Alfons Lindström deltog fem förare från Karlskoga enduroklubb under helgen.

I en ganska blöt tävling fanns i klassen USM 1, 85 cc, Gustav Östensson, som körde in på en 22:a plats och därmed slutade på 20:e plats totalt av 56 startande.

I klassen USM 2, 125 cc, körde Olof Backman in på en femte plats och 17:e plats totalt. Nathaniel Lundberg Cartea körde in på 26:e plats och som 28:a totalt. Max Hammarbäck tvingades bryta på grund av skada och slutade på 15:e plats i totalen.

I USM 3, 125-250 cc, tvingades även Rasmus Hammarbäck att bryta deltävlingen på grund av tekniska problem. För honom slutade sammandraget med en 28:e plats totalt.

Totalsegraren i USM 3 blev Gustav Mähler, Solshesters MCK, och Andre Blomhe från FMCK Hässleholm slutade trea.

Artikeltaggar

Alfons LindströmEnduroGustav ÖstenssonKarlskoga EnduroklubbMax HammarbäckNathaniel Lundberg CarteaOlof BackmanRasmus Hammarbäck

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.