Hoppa till huvudinnehållet

Aronsson och Stakkestad beskriver BIK:s nyförvärv: ”En duracellkanin”

Publicerad:
Foto: Kajsa Juslin

Vem är lik Clark Olofsson och vem är som en duracellkanin på isen? Tidningen lät radarparet Arvid Aronsson och Åke Stakkestad beskriva nyförvärven.

Måns Krämer.
Måns Krämer. Foto: Kajsa Juslin

Måns Krämer.

Ålder: 21.

Position: Back.

Tröjnummer: 57.

Senaste klubb: Vimmerby.

Stakkestad: Han är flummig. Flyter bara med.

Aronsson: Lagets tröttaste spelare. Varje morgon när han kommer till hallen ser det ut som att han inte har sovit på två dygn. Han pratar skånska också vilket är grädden på moset. Han har bäst stuk i laget på isen. Det ser ut som att han har spelat i NHL i tio år. Stora benskydd, byxor och en jäkla pondus.

Aronsson: Han är även en väldigt inbiten supporter till Helsingborg i fotboll vilket inte är jätteroligt just nu.

Stakkestad: Annars tror jag bara han chillar. Eller sover.

Ludwig Persson.
Ludwig Persson. Foto: Kajsa Juslin

Ludwig Persson.

Ålder: 18.

Position: Forward.

Tröjnummer: 44.

Senaste klubb: Frölunda.

Stakkestad: Han är rolig. Jag har känt honom rätt så länge. Han har bra energi och är alltid på saker när man frågar honom. Han hänger alltid med.

Aronsson: Skönt med en göteborgare till i laget. Vi tre har en bilpool också där det blir mycket snack. En otroligt skicklig hockeyspelare. En jäkla talang. Stor, stark, snabb och läser spelet väldigt bra.

Stakkestad: Jag är från Kungälv och Ludwig från Hisingen. Vi är från betongen båda två och vet vad det handlar om. Jag har också haft Ludwigs pappa som coach och vi har spelat tillsammans i U16.

Hur stor del hade du i att han kom till BIK?

Stakkestad: Det var därför han kom. Nej, jag tror inte jag hade någon stor del i det.

Albin Eriksson.
Albin Eriksson. Foto: Kajsa Juslin

Albin Eriksson.

Ålder: 22.

Position: Forward.

Tröjnummer: 29.

Senaste klubb: Ässät/Ilves.

Stakkestad: Han är lite utav en clown och väldigt bra på att imitera.

Aronsson: Han kan imitera allt och alla. "Leffe" Strömberg gör han bäst. Det är jäkligt roligt. Vi har ett smeknamn på Albin också. "Clark" efter Clark Olofsson. Vi tycker att de är rätt så lika. Han är en kille som bjuder på sig själv.

Stakkestad: En fotbollsnörd också.

Aronsson: Han håller på Milan och Zlatan är hans största inspiration. Zlatans ord är lag för Albin. På isen har han ett bra skott. En rivig och stark forward.

Stakkestad: Lite som Linus Karlsson. Bra efter sargen och får alltid med sig pucken.

Aronsson: Jag och Albin delar också ett intresse för filmer och skådespelare så det blir mycket tugg om det.

Markus Modigs.
Markus Modigs. Foto: Kajsa Juslin

Markus Modigs.

Ålder: 30.

Position: Forward.

Tröjnummer: 32.

Senaste klubb: Linköping.

Aronsson: En rutinerad spelare som varit med länge och vet vad det handlar om. Väldigt seriös och målmedveten. Han tar tag i saker och ska vara en ledande spelare. Väldigt lätt att ha och göra med. Rolig, snäll och en go gubbe helt enkelt.

Stakkestad: Jag håller med. Jag skulle vilja påstå att han är mest skicklig i laget.

Aronsson: Det är en jäkligt duktig hockeyspelare. Han kan blixtra till från ingenstans. En Gustaf Thorell-typ. Han är smart, en spelfördelare och en jäkla sniper.

Aronsson: Han gillar märkeskläder väldigt mycket så det är en dyr hobby som han har.

Max Wennlund.
Max Wennlund. Foto: Kajsa Juslin

Max Wennlund.

Ålder: 23.

Position: Forward.

Tröjnummer: 37.

Senaste klubb: HV71.

Stakkestad: Jag hann inte spela så mycket med honom förra gången han var här. Max är en go person och vi sitter nästan bredvid varandra i omklädningsrummet. Det blir mycket snack om fiske. Han och Lilja fiskar en del tillsammans. På isen är det en spelare som kan blixtra till. Han gör alltid jobbet.

Aronsson: Lugn utanför och tvärtom på isen. Är där det händer och är lite grisig av sig. Stenhård, snabb och har även skillsen i sig.

Aronsson: Han tar inga förhastade slutsatser, är väldigt ödmjuk och har fötterna på jorden. En grym kille.

Gustav Willman Borvik.
Gustav Willman Borvik. Foto: Kajsa Juslin

Gustav Willman Borvik.

Ålder: 23.

Position: Forward.

Tröjnummer: 13.

Senaste klubb: Södertälje.

Stakkestad: Hur skön som helst. Gött när han snackar norska också. Det kommer lite norska skrik från bänken ibland. En skön prick som man vill ha i ett lag.

Aronsson: Han hörs väldigt mycket och kan vara i tre samtal samtidigt. Hans största hobby är nog proteinpulver, aminosyror och alla kosttillskott som finns. Där har han koll.

Stakkestad: Rivig och det är alltid full fart. Det smäller i sargerna och han kommer att vara uppskattad av publiken.

Aronsson: Han vinner många andrapuckar. Lite som "Björka". Han vill vara framför mål. Står och hugger. Stor, stark och jobbig att ha och göra med. Han är där det händer och lägger inga fingrar emellan.

Logan Cockerill.
Logan Cockerill. Foto: Kajsa Juslin

Logan Cockerill.

Ålder: 23.

Position: Forward.

Tröjnummer: 92.

Senaste klubb: Boston University.

Stakkestad: Grymt skicklig. Han åker i 200 kilometer i timmen innan sargen och då kommer det en frånvändning. Han kommer att vara jäkligt bra i år. Det är svårt för han är den enda utländska spelaren i laget men jag tycker ändå att han har kommit in i det bra.

Aronsson: Som Åke säger. Han är en duracellkanin på isen. Åker tills han inte kan åka längre och kan vända på en femöring. Jag har aldrig sett någon göra så snabba vändningar. Han var lagkapten i Boston och är lite av en ledare här också även om han inte pratar så mycket. Samtidigt har han bara varit här i lite drygt en månad. Han tar mer plats för varje dag som går. Det ska bli väldigt kul att följa honom.

Artikeltaggar

Åke StakkestadAlbin ErikssonArvid AronssonBIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagGustav Willman BorvikHockeyallsvensk nedräkning IshockeyLogan CockerillLudwig PerssonMåns KrämerMarkus ModigsMax Wennlund

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.