Maria Nyberg (V): ”Nu måste man givetvis vara självkritisk”

Publicerad:
Maria Nyberg, partiföreträdare Vänsterpartiet Karlskoga kommun. Foto: Kajsa Juslin

Vänsterpartiet i Karlskoga har fört en anonym kamp i bakgrunden de gångna fyra åren. Ett vägval som nu tvingar partiet att ändra inställning.

För Vänsterpartiet blev valresultatet en väckarklocka. Efter att inte ha synts så mycket på egen hand, utan nästan alltid tillsammans med S, har man valt en mer anonym tillvaro. Något som resultatet på 5,6 procent , ett tapp på 2,3, också speglar.

– Jag har inte riktigt tänkt så tidigare men nu måste man givetvis vara självkritisk för det här är såklart en stor besvikelse. Både i kommunen och på riks. Bara för att jag själv vet vad jag tycker och var vi står så behöver vi fortfarande se till att väljarna får ta del av det, och förstår. Där har vi absolut ett jobb att göra framåt.

Nyberg pratar om en tydlig trend i väljarnas beteende.

– Jag hade väl inte förväntat mig fler mandat men det här valet är det tydligt att det har stått mellan S och M då alla vi mindre partier har backat. En del som varit osäkra har förmodligen valt något av de större. Man behöver göra en riktig analys men det är en tydlig trend.

– Nu får vi sätta oss ner och se på vilka möjligheter som finns och hitta det bästa sättet att gå vidare dessa fyra åren. Det gäller att blicka framåt.

Läs också:

Ekelund (MP): ”De har vid noll tillfällen sträckt ut en hand”SD trygga i ny vågmästarroll: ”De andra partierna är direkt beroende av vårt stöd”

Artikeltaggar

KarlskogaKarlskoga kommun (org)KommunpolitikMaria NybergPolitikVal 2022Vänsterpartiet

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare